Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Стихія у Львові, якої ніхто не чекав

Внаслідок сильного вітру та шквалів у Львові пошкоджено близько 600 дерев на вулицях та в парках міста. Пошкоджено близько 100 дахів львівських будинків. Тимчасово повністю було знеструмлено м. Львів та пропав мобільний зв'язок. У місті було пошкоджено близько 90 відсотків мереж зовнішнього освітлення.

Такими є попередні результати стихії, яка пронеслася Львівщиною 23 червня, від якого найбільше постраждало місто Львів і Яворівський район.

Через буревій у Львові обмежено рух громадського транспорту та подачу води у Личаківський, Сихівський, та Залізничний райони міста, у м. Винники.

Через вихід з ладу контактної мережі рух електротранспорту через центральну частину міста було зупинено.

Усі аварійні бригади та служби переведені в режим діяльності при надзвичайній ситуації. Цілодобово працює міський штаб з ліквідації наслідків буревію. Попередня сума збитків становить понад 20 млн гривень.

Не обійшлося без жертв.

Під час буревію на вулиці С. Петлюри 34-а у Львові сталася трагедія: з даху 6-поверхового будинку зірвалася суцільна кришка слухового вікна, яка смертельно травмувала 27-річну жінку.

П’ятирічну дитину загиблої з травмами було доставлено до лікарні.

Також від падіння будівельних уламків загинув чоловік у Миколаєві Львівської області.

А у селі Тарнавка Старосамбірського району на лузі під час грози при збиранні сіна від ураження блискавкою загинуло подружжя: чоловік (1941 р.н.) і жінка (1943 р.н.).

Травми різних ступенів важкості отримали 5 людей, які були госпіталізовані. Підрозділами МНС було врятовано 4 громадян.

Як повідомляє МНС, стихія розгулялася внаслідок проходження холодного фронту з північного заходу з температурою повітря 18-20 °С і зіткненням його з теплим атмосферним фронтом, який знаходився над областю, з температурою повітря понад 30 °С, у час з 14.00 до 16.00 години.

Ураганний вітер до 34 м/сек., який супроводжувався сильними зливами, завдав шкоди господарству м. Львова та території 8 районів області, а саме: Городоцького, Жидачівського, Золочівського, Миколаївського, Мостиського, Перемишлянського, Пустомитівського та Яворівського.

Досі відсутнє електропостачання в 551 населеному пункті, (відновлено 164).

На 6-ти залізничних напрямках: Самбір, Стрий, Ходорів, Красне, Сокаль, Мостиська. Внаслідок знеструмлення контактної мережі під час стихії було зупинено рух 7-ми пасажирських електропоїздів.

Без зв'язку залишається 36 населених пунктів області.

Наразі, очевидним є одне, львів’яни та мешканці області не були попередженими про таку стихію, а тому й не очікували такого масштабу лиха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ