Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У Львові презентували результати проекту «Школа безпечного життя»

23 лютого 2017 року у приміщенні Головного управління Національної поліції у Львівській області було підведено підсумки пілотного проекту «Школа безпечного життя».

Проект здійснювався Благодійною організацією «Твоє право» у тісному партнерстві із Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Департаментом освіти і науки, а також Службою у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації. Фінансове сприяння проекту надав Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив.

Основною метою проекту було об’єднати зусилля поліцейських та педагогів задля безпеки дітей, попередити випадки вчинення підлітками протиправних дій, навчити школярів правилам безпечної поведінки у побуті та на дорозі.

Пілотний проект «Школа безпечного життя» стартував наприкінці минулого року у Золочівському району. У рамках проекту поліцейські місцевого відділу поліції спільно із соціальними педагогами щотижня проводили у школах інтерактивні заняття для підлітків.

До проекту долучилися 24 загальноосвітні навчальні заклади Золочівщини, а учасниками тренінгів, загалом, стали близько 700 школярів.

Заняття для дітей тривали три місяці, а 16 лютого у місті Золочеві відбулась Велика фінальна гра, під час якої учні мали змогу перевірити свої знання.

На думку керівника проекту Андрія Гниди, «Школа безпечного життя» - це яскрава ілюстрація того, що поліція змінюється не тільки у великих містах, але й у віддалених районах нашої країни. Про це свідчать неймовірні емоції дітей, які стали учасниками проекту. У своїх наставниках-поліцейських вони бачать, у першу чергу, порадника, а вже потім - представника влади».

Проект тривав 6 місяців і за цей час було зроблено чимало: організовано 4 тренінги для поліцейських та педагогів, проведено понад 250 занять для школярів, розповсюджено понад 10 000 інформаційних матеріалів (близько половини із них - придумали та виготовили самі діти). Але найважливішим результатом проекту є те, що було розроблено ефективну методологію для навчання дітей правилам безпеки, яка не лише пройшла експертизу у Львівському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, але й була успішно впроваджена у школах Золочівського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ