Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові збільшила кількість телефонних шахрайств

У Львові значно збільшилась кількість телефонних шахрайств. Про це сьогодні, 25 вересня, під час брифінгу з журналістами розповів заступник начальника ГУМВС – начальник кримінальної міліції полковник міліції Руслан Домніцак.

"Злочинець вводить в оману, розповідаючи про те, що, мовляв, син чи чоловік потерпілої особи збив на смерть людину. Щоб врятувати родича з біди, потрібно перерахувати певну суму коштів. Переважно такі дзвінки відбувались в пізній час. Люди часто лякались та справді перераховували кошти зловмисникам", - зазначив Руслан Домніцак.

В процесі розслідування було викрито групу осіб, деякі з котрих перебувають на даний час в місцях позбавлення волі. Більшість дзвінків з метою шахрайства здійснювалась з центральної України.

"На території Львівської області зафіксовано 179 випадків такого шахрайства", - додав Руслан Домніцак.

Також він зазначив, що у таких випадках потрібно негайно дзвонити на лінію 102 та перевірити інформацію. "До того ж, варто зазначити, що якщо б такий факт був правдивий, то наші громадяни самі скоюють злочин, адже вони дають хабар", - наголосив  Руслан Домніцак

Окрім того, було викрито групу осіб, що представлялись власниками будівельної компанії. Вони просили перерахувати певну суму коштів та запрошували на підприємство, де вони після здійснення оплати зможуть укласти договір. "В такий спосіб у потерпілих виманювали кошти від 500 до 1000 гривень. Нам відомо про 500 випадків, скоєних злочинним угрупуванням. Нами виявлені сім осіб, що займались цим шахрайство. Їх лідер координував дії своїх посібників, перебуваючи в місцях позбавлення волі", - розповів полковник міліції.

По усіх цих фактах відкрито кримінальне провадження за частиною третьою статті 190 ККУ. В даному випадку передбачена відповідальність до 8-ми років позбавлення волі.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ