Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Рух»: перезавантаження у професійний футбол

Гравці винниківського «Руху» вийшли з відпустки та розпочали підготовку до історичного сезону. Нагадаємо, цього сезону винниківчани своїм вболівальникам даруватимуть професійний футбол – команда дебютуватиме у другій лізі чемпіонату України.

На тренувальній базі у Винниках президент клубу Григорій Козловський представив новачків команди. Ними стали Григорій та Борис Баранці, Володимир Бідловський, Станіслав Чучман та Святослав Козловський. Також команді був представлений спортивний директор Володимир Лапіцький. Останній з 2010 року займався селекційною роботою у винниківській команді.

Сказати, що новачки «Руху» - відомі та досвідчені футболісти – не сказати нічого. Усі новачки, як і, зрештою, усі футболісти «Руху», є вихованцями Львівського футболу, пограли за різні клуби української Прем’єр-ліги, зробили собі серйозні імена у футболі. Сьогодні гравці «Руху» - єдина бойова одиниця, перед якою поставлені максимальні завдання у другій лізі – підвищення у класі максимально швидко.

Що цікаво, близьким до підписання контракту з «Рухом» був найкращий бомбардир першої ліги чемпіонату України, гравець київської «Оболоні» Артем Фаворов. Втім, цей трансфер потенційного новачка «Руху» наразі залишає більше запитань, аніж відповідей. Де гратиме Фаворов у наступному сезоні, наразі не знає, мабуть, і він сам.

За словами головного тренера команди Романа Гданського, наразі комплектація команди практично завершена. Велика ймовірність того, що команду на днях підсилить ще один футболіст, який має досвід виступів у Прем’єр-лізі України.

«Маємо три дні на загальну фізичну підготовку, - каже Роман Гданський, головний тренер «Руху». -  До першої гри у нас залишилося не багато часу, тому кожен день постараємось провести максимально корисно. До 20 липня проведемо два товариські матчі: проти ФК «Тернопіль» та дублюючого складу луцької «Волині». Швидше за все, ці матчі команда проведе 12 та 14 липня. В команді у нас є кілька новачків, тому важливо, щоб зараз хлопці максимально швидко знайшли спільну мову на полі».   

Окрім Романа Гданського, у тренерському штабі винниківського «Руху» працюватиме також помічник Мирона Маркевича у дніпропетровському «Дніпрі» Олександр Іванов, а також досвідчені футболісти Богдан Костик і Роман Манорик.

Зважаючи на певні «правила» українського футболу, а саме заборону гравцям з другої ліги грати у чемпіонаті області, винниківський «Рух» гратиме лише у другій лізі та у Кубку України. Керівництво клубу планувало дограти сезон і у чемпіонаті Львівської області, і у Кубку області ,однак не судилося. «Рух» пішов з чемпіонату Львівської області, вигравши турнір чотири (!) роки поспіль, повторивши рекорд «Явора» з Яворова. У цьому сезоні «Рух» також був серед лідерів обласної Прем’єр-ліги.

Домашні матчі «Рух» проводитиме на красені-стадіоні імені Богдана Маркевича у Винниках. Під час поєдинків на вболівальників очікуються певні сюрпризи на несподіванки. До слова, стадіон зараз максимально модернізовують до офіційних матчів. Незабаром на стадіоні буде новий корпус з новими роздягальнями.

Перший історичний матч у Кубку України «Рух» зіграє у середу, 20 липня. 24 липня запланований перший тур у чемпіонаті другої ліги. Жеребкування календаря чемпіонату та Кубка України відбудеться у п’ятницю, 8 липня.

Детальніше про новачків команди, а також чому «Рух» не продовжить свої виступи у чемпіонаті та кубку області, Григорій Козловський розповів у відеоінтерв’ю.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ