Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Спорт

У Східниці в небо піднялась найбільша повітряна куля Східної Європи

З 28 квітня по 2 травня в смт Східниця на Львівщині проходив всеукраїнський фестиваль повітряних куль "FLYQUEST". В рамках фестивалю в небо піднялась найбільша повітряна куля Східної Європи, кошик якої вміщує 12 осіб.

«Попереднього року звідси спробували зробити перший політ на кулі в напрямку Трускавця. Нам це вдалося. Потім за підтримки Східницької селищної ради ми влаштувалиперший турнір повітряних куль . Тоді в змаганні взяли участь 7 команд»,– розповів організатор дійства Микола Рубель . За його словами, за межі Східниці на повітряних кулях не літали.

Микола Рубель розповів, що цього року в турнірі взяли участь 6 команд. «Приїхали команди з Литви, Феодосії, Києва, Житомира», – зазначив він.

Додамо, що 2 травня відбулось урочисте нагородження переможців турніру. Номінацію «Найдовший час перебування кулі в повітрі» виграла команда з Литви, яка пролітала в небі 2,5год. Номінацію «Найбільша куля» взяла команда «Генплан» з Чернігова.

На запитання, де можна придбати повітряну кулю в Україні, Микола Рубель відповів, що все так само, як і при купівлі машини. «Наше – це є наше, а купуємо все одно закордонне виробництво», – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ