Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В Політехніці відбудеться зустріч «Анатолій Криволап. Життя як подорож…»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» запрошує на творчу зустріч з лауреатом Національної премії України ім. Тараса Шевченка, одним із найвідоміших у світі українських митців Анатолієм Криволапом «Життя як подорож…», яка відбудеться у стінах Львівської політехніки у рамках проекту «Культура єднає», повідомили організатори.

«Життєва подорож» Анатолія Криволапа – це унікальна історія успіху українця, який своїм життєвим та творчим шляхом довів, що своїми силами можна не лише досягнути особистого професійного успіху та міжнародного визнання, але й відкрити для цілого світу сучасне українське мистецтво, на найвищому міжнародному рівні утвердити високу якість та елітарність національної культури. Для А.Криволапа національне мистецтво як елемент генетичного коду є водночас одним із ключових атрибутів державності на національної гідності. За словами мистецтвознавців, відчуття кольору Анатолія Криволапа близьке до народного, адже схожі колористичні поєднання можна зустріти у традиційному українському одязі, декорі хусток і в ужитковому мистецтві.

У 2011 році Анатолій Криволап став лауреатом загальнонаціональної премії «Людина року» у номінації «Митець року». Того ж року Криволап став першим з українських живописців, фотографія якого з’явилася на обкладинці авторитетного журналу Forbes. Вже у 2012 році Анатолій Криволап отримав Національну премію України імені Тараса Шевченка за цикл «Український мотив», який складається із 50 робіт. За останні роки мистецькі роботи А.Криволапа не раз встановлювали світові рекорди продажу сучасного українського мистецтва на міжнародному арт-ринку.

За словами директора МІОКу Ірини Ключковської, «Анатолія Криволапа позиціонують як найдорожчого художника України. Для нас він, перш за все, питомо український митець. Земне тяжіння рідної землі настільки сильне для нього, що воно міцно тримає його у духовному просторі України, вибухаючи лише дивовижним кольором на його полотнах. Хочемо також показати молодим людям історію життєвого успіху, переконати у тому, що успішним можна бути й у нас, в Україні, треба лише впевнено йти своїм шляхом».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ