Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Каталонії проходять Дні кіномистецтва України

22 вересня на головній площі курортного містечка Льорет-де-Мар, що у каталонській провінції Жирона, відбулася урочиста церемонія відкриття Днів кіномистецтва України у рамках ІІ Міжнародного фестивалю документального і туристичного фільму. Про це Гал-іфно повідомив журналіст Андрій Якубув (Іспанія).

Впродовж 22-26 вересня любителі кінематографа побачать більше як десяток українських кінокартин 1929-2012 років, які тематично та сюжетно пов’язані з подорожами. Серед новинок будуть вітчизняні конскурсні стрічки «Істальгія» (2012) та «Моя країна Україна» (2012).

До учасників церемонії, серед яких було чимало українців та представників інших діаспор, з вітальними промовами звернулися менеджер міжнародних проектів «НЦ О.Довженка» О.Миколишин, заввідділом культури мерії Ж.Делемус, генеральний консул України в Барселоні О.Хрипунов та інші.

Окрім цього, на початку фестивалю гостям було продемонстровано іміджевий фільм «Україна запрошує» Державної служби туризму і курортів.

Додамо, що Дні українського кіно в Каталонії – пілотний проект, яким розпочинається підготовка Днів українського кіно в Іспанії, що пройдуть 2014 року. Планується, що українські фільмипокажуть в Мадриді та Барселоні.

Організаторами фестивалю в Льорет-де-Мар виступила Асоціація «Руський дім» разом з туристичним агентством «Нововіра» та Національним центром О.Довженка за підтримки відділу культури мерії м. Льорет-де-Мар. Сприяння було також надано з боку Генконсульства України в Барселоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ