Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Біля Львівської обласної ради сталася сутичка. Правоохоронці вилучила ножі, газові балончики та молоток. Фото

Сьогодні, 13 жовтня, біля приміщення Львівської обласної ради сталося зіткнення між активістами організації «Захист праці» та "свободівцями". Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Близько 20 активістів «Захисту праці» прийшли під Львівську обласну раду з червоно-чорними прапорами.

Але саме у цей час народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин спільно з однопартійцями проводив заплановану зустріч з виборцями біля пам’ятника В. Чорновола.

На місце події прибули правоохоронці та спецпідрозділ «Беркут», які перекрили рух активістам «Захисту праці».

Між "свободівцями", прихильниками народного депутата та активістами «Захисту праці», серед яких було багато російськомовних молодих людей, почалася словесна перепалка.

Активісти «Захисту праці» вигукували «фашисти», а "свободівці" скандували: «Чемодан, вокзал, Росія!».

Правоохоронці вилучили в активістів «Захисту праці» газові балончики, кілька ножів, молоток та металеву палицю.

Працівники спецпідрозділу «Беркут» взяв активістів в оточення. Після цього їх погрузили у два мікроавтобуси та забрали у райвідділ.

Прихильники нардепа проводжали їх вигуками «Asta La Vista, антифашисти!», ті ж з вікон автобусів попрощалися показавши середній палець.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група.

Як зазначив у коментарі Гал-інфо голова комісії законності у Львівській міській раді Любомир Мельничук, дивує позиція міського голови Львова, який вперше за багато років не звернувся до суду з вимогою заборонити проведення такої акції, знаючи що у випадку зустрічі обох сторін конфлікту не уникнути.

«У Львові могла б статися велика біда, адже ці молодики прийшли озброєними. Однак, нас більше дивує позиція міського голови, який проявив лояльність до цієї промосковської організації. Міський голова не звернувся до суду з проханням заборонити проведення цієї акції, розуміючи, що може виникнути конфлікт. Добре, що все обійшлося без жертв», - сказав Любомир Мельничук.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ