Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Курортний Крим перетворять в колосальну гігантську військову базу, – Ілларіонов

На Крим чекає сценарій Абхазії і Південної Осетії, Крим перетворять в колосальну, гігантську військову базу. Про це в ефірі програми «Шустер live» заявив Андрій Ілларіонов, екс-радник президента Росії Володимира Путіна.

Андрій Ілларіонов: «На мою думку, краще обговорювати ситуацію не після референдуму, а після 21 березня – Крим після анексії Росією. Це важливіше. При цьому не важливо, якої форми ця анексія набуде – чи це буде анексія в результаті незаконних рішень Державної думи РФ, чи якась проміжна форма - начебто незалежне самостійне існування держави Крим: такий варіант є малоймовірним, але все-таки можливим».

Далі Андрій Ілларіонов розповів про найімовірніший сценарій, за яким розгортатимуться події в Криму після анексії: «Маємо хорошу підказку, щоби зрозуміти, що станеться з Кримом. Це два приклади – Абхазія і Південна Осетія. Обидві території захоплені російськими військами, спецназом та іншими підрозділами, захоплені за однією й тією ж схемою. Можна «подякувати» за кримську агресію, бо вона засвідчила всьому світові – не лише грузинам, не лише тим, хто перебуває на території Абхазії та Південної Осетії, – засвідчила, як втілюють ось такі спеціальні операції щодо захоплення чужих земель. Але для тих, хто опинився в такій ситуації, це не найприємніша історія, тому що і Абхазія, і Південна Осетія були перетворені у великі військові бази, яких до цього часу не існувало».

За словами Андрія Ілларіонова, за рівнем насиченості військами, військовою технікою та укріпленнями Абхазія та Південна Осетія тепер не мають аналогів у цілому світі. «Так, танків, бронетранспортерів, військових на 10 чи 100 тис. населення у Абхазії і Південній Осетії є у кілька разів більше ніж в Північній Кореї», – зазначив екс-радник президента Росії Володимира Путіна. Додавши, що це офіційні дані.

І констатував: «Це майбутнє Криму… Зрозуміло, що новий так званий статус, який нададуть Криму 21 березня, не буде визнаний ні Україною, ні міжнародною спільнотою. Аце означає ось що: в Криму завжди буде винятково високий рівень напруги. Стосовно ж планів Путіна щодо Криму, то там розташують війська, це буде колосальна, гігантська військова база».

Як пояснив Андрій Ілларіонов, жителі Абхазії та Південної Осетії перестали провадити будь-які економічні справи, перестали господарювати, все спрямоване тільки на обслуговування отих військових баз. «В Криму, можливо, зостануться санаторії для офіцерів, спецслужб, армії, МВС, ФСБ та інших органів, … більше ні для кого»,– зазначив він.

Також він наголосив, що для забезпечення цієї гігантської військової бази в Криму не потрібно буде 2,5 млн осіб. «Тому можна припустити, що відбудеться те, що й в Абхазії та Південній Осетії. По-науковому це називається зміна етнічного складу території, грубо кажучи, – етнічні «чистки», різного роду депортації…», – пояснив Андрій Ілларіонов.

Як він зазначив, всі бачили, як це відбувалося в Абхазії: тоді вбили понад 10 тис. грузинів, такі етнічні групи, як греки, болгари, естонці перестали існувати на тій території, а численність росіян скоротилася на 75%. «Тому росіянам, які нині живуть в Криму, треба над цим задуматися»,– наголосив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ