Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суд залишив позов ректора Львівської консерваторії Пилатюка до журналістів без розгляду

На судовому засіданні 17 липня Галицький районний суд Львова залишив позовну заяву ректора Національної музичної академії ім. М.В. Лисенка Ігоря Пилатюка до журналістів низки видань з приводу дифамації без розгляду.

На засідання з’явилися представник позивача Олена Талалаєва, відповідач – журналіст «Гал-інфо» Сергій Бобра, його представник – юрист НМПУ Олександр Тарасов, представник інтернет-видання Володимир Клонцак. У судовому засіданні представник позивача заявила клопотання по залишення позовної заяви без розгляду. Відповідач та інші представники проти заявленого клопотання не заперечили.

Юрист НМПУ Олександр Тарасов зазначив у своєму коментарі, що рішення суду цілком законне: «Це право позивача у будь-якому разі залишати свій позов без розгляду. Однак небезпека є в тому, що ректор має право звернутися в будь-який час в межах терміну позовної давності (1 рік) з новим позовом до ЗМІ».

Відповідачу у справі Сергію Бобрі не зрозуміла позиція ректора: «Пилатюк позивається проти журналістів, не йде на діалог, якщо не вважати таким єдину прес-конференцію в музичній академії, і після того забирає судовий позов. Можливо, він справді намагався таким радикальним методом закликати опозиційних студентів до діалогу, однак можливо і те, що він намагався продемонструвати те, як може і в суді воювати з опозицією, чим намагався їх залякати. В будь-якому випадку маємо результат, котрий можемо вважати своєю перемогою – ректор академії передумав судитися з журналістами».

Нагадаємо, ректор Національної музичної академії ім. М.В. Лисенка Ігор Пилатюк подав до суду на ряд журналістів за поширення, на його думку, недостовірної інформації. 19 червня Галицький районний суд м. Львова відкрив провадження за позовом Пилатюка до журналістів про захист власної честі, гідності та ділової репутації.

На думку ректора, журналісти використали у своїх матеріалах інформацію про непідтверджені факти корупції, протекціонізму та його політичної заангажованості. «Останні місяці Пилатюк Ігор Михайлович перебуває в постійному стресі і нервовому напруженні, у зв’язку з ганебним поширенням про нього недостовірної інформації, що не відповідає дійсності або викладена неправдиво…», – йдеться в позовній заяві Пилатюка.

Позивач попередньо вимагав спростування у тих ЗМІ, де публікувалися критичні матеріали про нього. Ситуація є наслідком студентських страйків проти переобрання Ігоря Пилатюка на посаду ректора консерваторії на третій термін. Студенти і частина викладачів виступили проти корупції у виші, де навчаються і працюють.

На прес-конференції  Ігор Пилатюк  заявив, що не має наміру доводити справу до судового рішення чи тим паче матеріального відшкодування за “образу честі та гідності”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ