Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бійці ВСП зі Львова полюватимуть на російських диверсантів у зоні АТО

У п’ятницю 7 листопада зі Львова у зону проведення антитерористичної операції відправились військовослужбовці 3 спеціального відділу Західного територіального управління Військової служби правопорядку ЗС України, повідомив Підполковник Володимир Скоростецький, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Близько 50 військовослужбовців зі зброєю та технікою виконуватимуть завдання за призначенням у визначеному районі проведення АТО.

Проводити особовий склад прибув особисто начальник військової служби правопорядку у Збройних Силах України генерал-майор  Олександр Дублян.

«У наші дні пишеться історія ВСП, – зазначив він у промові. –  Військова служба правопорядку із перших днів бойових дій на Донбасі діяла разом з армійськими підрозділами. До цього часу ми виконували завдання і допомагали людям за межами нашої країни. Зараз прийшов час служити і допомагати співвітчизникам, захищати від зазіхання ворогів нашу державу і людей».

Також генерал-майор О. Дублян повідомив, що до складу цієї ротації увійшли військовослужбовці, які вже відзначились у ході проведення АТО на території Луганської та Донецької областей. Це вони, зокрема, упродовж декількох місяців разом з армійським спецназом утримували контроль над двома стратегічними об’єктами у місті Артемівськ, перебуваючи у повній ізоляції. Бійці ВСП утримували контроль за підступами до донецького аеропорту в населеному пункті Авдіївка.

Завданнями військовослужбовців у зоні АТО буде боротьба із розвідувально-диверсійними групами російсько-терористичних сил, контроль за дотриманням законності військовослужбовцями-учасниками АТО, підтримання правопорядку на території, підконтрольній українським військам.

У матеріально-технічному плані спеціальний відділ підготовлено до несення служби в зимових умовах повністю. Командування ВСП висловило щиру подяку волонтерам, які допомогли повністю укомплектувати бійців бівуачним та тактичним спорядженням, індивідуальними аптечками, харчами тощо. Також, група отримала у подарунок від волонтерів джип «Ніссан», який буде використовуватись спецназом ВСП у бойових діях. Окремо слід відзначити, що бронетехніку, якою укомплектовано спеціальний відділ, оснащено проти кумулятивними екранами.

«Не так страшні російські диверсанти, як їх малює ворожа пропаганда, – каже один з бійців. – Ми достатньо треновані і мотивовані для того, щоби якісно їх знешкоджувати».

На ратну працю військовослужбовців благословив священник Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви отець Тарас. А працівники 58 Будинку офіцерів міста Львова підготували для воїнів невеличке музичне вітання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ