Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Рівненській області судитимуть трьох дільничних інспекторів за насильство

У Рівненській області судитимуть трьох дільничних інспекторів, які безпідставно застосували до громадянина насильство. Про це повідомила прес-служба прокуратури у Рівненській області.

За попередньою інформацією, працівники міліції у жовтні торік за відсутності жодних підстав намагались затримати та примусово доставити до приміщення Рівненського МВ УМВСУ в Рівненській області 32-річного мешканця обласного центру для проведення слідчих дій за його участю. При цьому, міліціонери безпідставно застосовували до вказаного громадянина фізичне насильство, завдавши йому кілька ударів руками та ногами в різні частини тіла, чим завдали біль та спричинили тілесні ушкодження.

Дії міліціонерів кваліфіковано прокуратурою Рівненської області за ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що супроводжувалось насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, вчинене групою осіб).

За клопотанням прокуратури області судом підозрювані відсторонені від посад, стосовно них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На цей час підозрюваним оголошено про закінчення досудового розслідування, їм надано доступ до матеріалів кримінального провадження. Після ознайомлення з ними обвинувальний акт щодо працівників міліції буде скеровано до суду для розгляду.

Санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ