Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Щороку в Україні зникає понад 20 сіл

Щороку в Україні зникає 20-25 сіл. Йдеться не тільки про зникнення з карти, а насамперед про фактичне зникнення села як господарського осередку. Про це під час засідання комітету ВРУ з агропромислового комплексу та земельних питань у Львові 2 липня повідомив голова Комітету Микола Присяжнюк.
За його словами, однією з основних причин такої катастрофічної ситуації є неефективна бюджетна політика. Микола Присяжнюк повідомив, що торік на розвиток АПК з Державного бюджету було виділено 12 млрд грн – значно більше порівняно з попередніми роками, однак АПК зазнав збитків на 8 млрд грн.. За його словами, неправильний фінансовий розподіл дав зворотну реакцію, і виходом з такої ситуації є перепланування бюджетної політики.

Ще однією причиною занепаду українського села, на думку Миколи Присяжнюка, є відсутність менеджменту в кожному окремому господарстві та відсутність ініціатив з вдосконалення АПК на всіх гілках влади.

Довідково зазначимо, що на сьогодні в Україні налічується близько 5 млн особистих сільських господарств та близько 42 тис. – фермерських.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ