Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ірина Фаріон вважає, що Колесніченко морально та інтелектуально неадекватний

Мені смішно із звернення народного депутата від Партії регіонів Колесніченка до Генпрокуратури. Я вважаю нижче своєї гідності коментувати цього морально та інтелектуально неадекватного чоловіка. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 22 лютого, заявила депутат Львівської обласної ради, доцент кафедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Фаріон.

 

Ірина Фаріон наголосила, що за логікою Колесніченка, потрібно буде заборонити вчителям української мови та вихователям у садочку спілкуватися із дітьми українською мовою. В українській мові, як і в будь-якій іншій, є антропоомонімійна лексика. Тобто, українською мовою імена дітей потрібно вимовляти відповідно до лексики і фонетики української мови. Іван має бути Іваном, а не Ванькою, Петро – Петром, а не Пєтьою. Мене хвилює це, а не імена дітей інших національностей.

 

Як зазначила Ірина Фаріон, лікнепи з української мови серед вихованців дитсадків проводилися торік і будуть проводитися в майбутньому. Цьогоріч  для дитсадків створено нові наліпки про те, як правильно і красиво називатися. Такі наліпки отримають всі садочки Львова та області, а також садочки Тернопільської, Івано-Франківської областей.

 

Нагадаємо, що Колесніченко вимагає притягнути Ірину Фаріон до відповідальності за порушення прав дитини і за статтею 161 Кримінального кодексу України "Порушення рівності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії".

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ