Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Табачника геть! Львівські студенти вийшли на вулицю

Львівські студенти вийшли на вулиці у знак протесту проти призначення Дмитра Табачника міністром освіти і науки України. Акція відбулася сьогодні, 17 березня, на центральних вулицях міста і завершилася мітингом під стінами Львівської облради.
 

Вигукуючи спрямовані проти Табачника гасла, близько двох тисяч юнаків та дівчат пройшлися колоною центром міста від головного корпусу Львівського національного університету до Львівської обласної ради. Саме в цей час розпочалася позачергова сесія облради, у порядку денному якої єдине питання – Про звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти і науки України.

 

«Табачник геть!», «Освіта гниє з голови», «Табачник – жид, хай в міністерстві не сидить!», – вигукували мітингувальники.

 

За словами одного з організаторів мітингу, члена Християнсько-демократичного союзу молоді Олександра Ружицького, у акції беруть участь студенти майже всіх провідних ВНЗ Львова – Львівського національного університету ім. І. Франка, «Львівської політехніки», Національного медичного університету, Лісотехнічного університету, Академії мистецтв. Також приєдналися молодіжні та студентські організації – «Студент за студента», Студентське братство Львівщини, ХДСМ тощо. «Ми думали, що візьме участь не більше як 500 людей, але під університетом Франка зібралося до двох тисяч. Скільки ще приєднатися дорогою важко сказати», – додав він.

 

Втім, під будівлею обласної ради ініціативу у студентства перехопили політичні сили під прапорами «Свободи», УРП, «Нашої України» та «За Україну!» Кириленка. Вони прийшли раніше, тому їм вдалося зайняти місця перед фасадом будівлі облради. Студентам довелося вдовольнитися роллю «масовки». «А що ми можемо зробити, вони подали заявку в міську раду, їм дозволили проводити тут мітинг», – додав Ружицький.

 

Він також зауважив, що дорогою до студентської колони намагалася приєднатися і розгорнути свої прапори обласна організація ВО «Свобода». Однак, організатори мітингу їм цього не дозволили.

 

Оскільки сьогодні – звичайний робочий день, і ніхто у зв’язку з акцією пар не скасовував, очевидно, студентам загрожує отримати «неявку». Втім, Олександр Ружицький сподівається, що викладачі з розумінням поставляться до вияву студентської активності і не каратимуть їх за відсутність на парах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ