Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській картинній галереї відкрилася виставка «Бруно Шульц. Інспірації. Між ілюстрацією та мистецтвом»

Сьогодні, 21 травня, у Львівській картинній галереї відкрилася колективна виставка «Бруно Шульц. Інспірації. Між ілюстрацією та мистецтвом». На виставці представлено 60 полотен, зокрема, і три оригінальних рисунки Бруно Шульца, серед яких і його славнозвісний «Автопортрет» за мольбертом, що зберігаються у фондах Львівської галереї мистецтв.

 

Водночас у рідному місті Бруно Шульца Дрогобичі з 24 по 30 травня пройде вже четвертий міжнародний фестиваль Бруно Шульца під назвою «Арка уяви Бруно Шульца». У ньому візьмуть участь відомі науковці-філологи, письменники й перекладачі з України, Польщі, Італії, Ізраїлю, Франції, Росії, США, Австрії, тощо. Як розповіла директор фестивалю Віра Меньок, у рамках фестивалю будуть відбуватися такі заходи як коротка дискусія та дебати „Дрогобич, Бруно Шульц – наша спільна спадщина. Родзинкою фестивалю, за її словами, буде інавгураційна лекція головного редактора «Газети Виборчої» (Варшава) Адама Міхніка під назвою «Дрогобич, Бруно Шульц – наша спільна спадщина».

 

Також учасники та гості зможуть переглянути фільми, серед яких буде стрічка видатного канадського режисера Ґая Медіна, котрий у своєму відомому фільмі «Мій Вінніпег» звертався до творчості Бруно Шульца.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ