Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Території Софійського Собору знову загрожує забудова?!

З проханням терміново втрутитися в ситуацію із забудовою ділянки в охоронній зоні об’єкту всесвітньої спадщини Софіївського собору за адресою вул. Стрілецька 10/1 звернувся до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко. Про це повідомила прес-служба нардепа.

За словами народного депутата, вже декілька років мешканці Києва протестують проти намагання звести в безпосередній близькості від Софіївського собору черговий офісний комплекс.

«Оскільки мешканці виграли всі суди (включаючи Вищий адміністративний суд), забудова цієї ділянки мала б бути припинена. Проте, за поданням заступника голови КМДА Р.Крамаренка, начальника Головного управління земельних ресурсів В.Петрука та начальника юридичного управління Головного управління земельних ресурсів Н.Гуйт, цю ж ділянку, але вже за іншою адресою - Стрітенська 10, знову намагаються віддати під забудову ТОВ «ЄВРООФІСБУД», - йдеться у зверненні Гриценка. 

При цьому кадастровий номер 01:173:010, який фігурує в поданні, належить ділянці Стрілецька 10/1, а за адресою Стрітенська 10 знаходиться будинок Торгово-промислової палати України.

Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони впевнений, що замість захисту Софіївського собору чиновники намагаються знову, у різний спосіб, передавати ділянки під забудову, що, на його погляд, має явні ознаки корупції. «З огляду на важливість питання, з метою недопущення збурювання киян, захисту їх прав та дотримання законності, прошу всебічно розібратися в ситуації, вжити ефективних заходів реагування та відкликати це подання з розгляду на засіданні Київської міської ради 16.12.2010 р.», - підкреслив у своєму листі Гриценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ