Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Флюгери Львова» відбудуться 6-9 травня

Найпопулярніший весняний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова» відбудеться 6 - 9 травня 2016 р. «Флюгери» традиційно проходитимуть у ексклюзивно відведеному для них внутрішньому дворику Ратуші. Упродовж чотирьох днів тут виступить 20 гуртів, у яких грають музиканти з України, Польщі, Ізраїлю, Ірану, Азербайджану, Італії та США, повідомили організатори.

Цього року «Флюгери Львова» стануть своєрідним продовженням «Львівського місяця» у Вроцлаві – масштабної презентації української культури під час заходів Європейської Столиці Культури.  Щодня на «Флюгерах» виступатимуть гурти, які представляли українську музику на ЄСК та готували для цього спеціальні програми. Останній день фестивалю буде повністю присвячений вроцлавській сцені.

До Львова приїде харизматична співачка із Сан-Франциско із варшавськими джазменами  «Rykarda Parasol Project». Наймелодійніший український world-music гурт «AtmAsfera» представить свою нову програму «Mantra Diving». Нові пісні заграє делікатно-екстравагантний  «Гич Оркестр». Музиканти з Лемківщини «Angela Gaber Project» творитимуть джазові інтерпретації сербських, українських та польських пісень.  Проект «Marinita», який щоразу привозить на «Флюгери» зірок східної музики, цього разу гратиме із віртуозом народних духових інструментів з Ірану Amir Shahsar.

З Італії приїдуть поп-рок ватага «SERAPHINS» та американсько-італійський альтернативний рок «James and the Butcher». На фестивалі буде прем’єра спільного проекту найвідомішого кримськотатарського  джазового колективу «Усейн Бекіров band» та співачки з Прикарпаття Іванки Червінської.

Також на «Флюгерах Львова» виступить тернопільський електронний проект «Tik TU»; молодий українсько-польський джазовий проект «Sacheva Group»; кримськотатарський панк-рок «Shatur-Gudur»; ветерани перемишльського джазу «Efemeryda jass band» та енергетичний український етно-рок  «ДримбаДаДзиґа».

Традиційно хедлайнерами «Флюгерів» буде кращий український етно-джазовий гурт  «ShockolaD», який виріс  на цьому фестивалі, і розвивається разом з ним.  «ShockolaD» в оновленому складі заграє із чорношкірою співачкою Ewa Novel.

Цього року зірками «Прокидання на Флюгерах» стануть живі легенди українського року гурт «Кому Вниз».

9 травня «Флюгери» завершить День Вроцлава, який цього року став Європейською Столицею Культури. Цього дня виступлять музиканти та митці, долі яких пов’язані зі Львовом та Вроцлавом:   Юрій Андрухович та гурт «Karbido», а також проект  «DagaDana». Особливою акцією стане виступ «Teatr Piosenki we Wrocławiu» з вибуховою музичною виставою «Leningrad». Використовуючи пісні Сергія Шнурова, аванґардний польський режисер Łukasz Czuj створив феєричне дійство про неприкаяний російський андеґраунд і філософію запою.

Вхід на «Флюгери Львова» буде платним, але вартість квитків буде доступною, запевнили організатори. 

Довідка.

«Флюгери Львова» є найпопулярнішим  весняним фестивалем України.  Він традиційно проходить під час святкування Дня Львова у ексклюзивно відведеному для нього внутрішньому дворику Ратуші.  На «Флюгерах Львова» виросли цілі покоління слухачів і музикантів, а гурти, які починали тут свою кар'єру, вже стали зірками. Головним організатором фестивалю є Мистецьке об’єднання «Дзиґа». Сторінка фестивалю: www.dzyga.com/flugery  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ