Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Київщині 30 старовинних мап передали музею
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Київщині 30 старовинних мап передали музею

Найдавнішою та найбільш унікальною в колекції є "Нова мапа Польщі та Угорщини", виготовлена 1540 року


30 оригінальних старовинних мап Київщини XVI-XIX століття вперше представили до 85-річчя області. Унікальні мапи були виготовлені у Польщі, Нідерландах, Німеччині, Франції та Швейцарії, передає "5 канал".

Як стало відомо, меценат та колекціонер Дмитро Піркл вирішив передати мапи Вишгородському історико-культурному заповіднику.

Найдавнішою та найбільш унікальною в колекції є "Нова мапа Польщі та Угорщини", яка побачила світ у далекому 1540 році. На ній – територія Київського князівства, зокрема Київ, Любеч та Вишгород як замкове місто.

Серед інших екземплярів – "Поштова мапа Київського намісництва" початку ХІХ століття. Вона внесена до національного культурного надбання як унікальний документ.

Виставка триватиме до кінця березня.

"Це спільний проект державного архіву Київської області та Вишгородського музею-заповідника. Карти ми називаємо "візуальними образами історичної пам'яті". За допомогою карт, як у машині часу, можна мандрувати у різних просторах", – каже директор Державного архіву Київської області Софія Каменева.

А організатор виставки та директор архіву Вишгорода Влада Литовченко додає: "Плануємо вже звичайно у копіях, зробити цю виставку пересувною і представити її у містах Київщини. Тобто зробити проект щодо залучення молоді, зацікавлених людей та школярів".

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ