Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Назар Фірман: Через мізерне фінансування склад збірної України з шахів може змінитись

«Через мізерне фінансування склад збірної України з шахів може змінитись», - таку думку висловив секретар Львівської обласної шахової федерації Назар Фірман під час прес-конференції, присвяченій успішним виступам національних жіночих та чоловічих збірних команд України на чемпіонаті Європи, що завершився у Греції.

Шахісти в один голос розкритикувала мізерні премії від міністерства молоді та спорту України (6 тисяч гривень), додавши в один голос, що краще б не платили б нічого.

Натомість секретар Львівської обласної шахової федерації, відомий гросмейстер Назар Фірман, жартома звернувся до наших шахістів, щоб вони перестали вигравати на турнірах, оскільки міністерство молоді та спорту України немає належної кількості коштів для того, щоб їх належно преміювати.

«З таким фінансуванням скоро ми не побачимо збірної України у такому складі, - каже Назар Фірман, - Одразу знайдеться чимало людей, які наших провідних шахістів почнуть називати зрадниками. Ймовірно, почнеться так званий процес еміграції в інші країни, де результати своїх спортсменів цінують набагато краще. Спорт вищих досягнень – це професія, а людям потрібно годувати свої сім’ї. Можливо, нашим гросмейстерам слід перестати вигравати…».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ