Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Стартує Четвертий міжнародний фестиваль електроакустичної музики VOX ELECTRONICA

Сьогодні, 20 квітня, розпочинеться Четвертий міжнародний фестиваль електроакустичної музики VOX ELECTRONICA. Фестиваль триватиме до кінця тижня і поєднає як концерті виступи, так і лекції українських та іноземних музикантів. Мета фестивалю полягає в розкритті та представленні нових концепцій експериментальної академічної електро-акустичної музикою. Повідомили організатори заходу.

Зокрема, Остап Мануляк поставив завдання створити міжнародну фестивальну платформу - унікальне середовище для обміну досвідом між митцями (композиторами, виконавцями, творцями візуального мистецтва) різних країн. Фестиваль повинен стати лабораторією творчого експерименту.

З практики відомо, що мета справно виконується. Іноземні гості, а також місцеві музиканти та композитори неодноразово наголошують на унікальній атмосфері фестивалю, яка сприяє контактам між слухачами та виконавцями. VOX ELECTRONICA нівелює стіну між сценою і слухачами. Часто аудиторію фестивалю становлять музиканти-самоучки, або митці з інших сфер мистецтва, які не рідко, поєднують в своїй творчості звукову та візуальну складову.

Минулорічний фестиваль розвивався від класичних, якщо так можна висловитися, електроакустичних творів для плівки і поступово рухався в бік вільної імпровізації, то цьогорічна подія розпочнеться виступом Сергія Зеленського, а також "партизанів" електроакустичної музики Мирослава Трофимука і Тараса Шпота, які є учасниками соціально-музичного проекту ХАТНЄГРАННЯ. Концерт відбудеться сьогодні, 20 квітня 2015 року о 19.00 в студії EESEM Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка. Це перша така студія на західній Україні, більше того обладнання студії змушує також поляків заздрісно поглядати на Схід. Оскільки студія не може вмістити багато людей, вхід на подію буде лише за запрошеннями, проте переглянути концерт можна буде он-лайн на каналі ЛНМА ім.М.В.Лисенка (https://www.youtube.com/channel/UC4vqfO7buQEnCzn8d6Cuijg).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ