Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Дотримуючись усіх заходів безпеки, дитячий футбол можна відновлювати"

Відомий у минулому футбольний арбітр, а сьогодні директор ЛСДЮШОР 4 та заступник голови комітету арбітрів УАФ Андрій Шандор розповів про свої справи на карантині, позитивні зміни у спортивній школі та амбіційні плани на майбутнє.

Андрію Арпадовичу, розкажіть як минає ваш карантин.

Зрозуміло, що закритися і сидіти у чотирьох стінах ми не могли. У спортивній школі розробили графік, згідно з яким і виходили на роботу. У нас чимала територія, тож справи завжди знайдуться. Трохи привели до ладу штучне поле, яке, я вважаю, є одним з найкращих на Львівщині. Підживлюємо натуральний газон, який зміг відпочити, оскільки вже понад місяць немає ні тренувань, ні ігор.

Які зміни чекають на ЛСДЮШОР 4 надалі?

Позитивні зміни, які ми бачимо зараз, були б неможливі без волі міста та Управління спорту Львова. Ми можемо перетворити все на одну з найкращих баз у Львові та області. У нас є два повнорозмірних поля та одне менше, яке підійде для занять молодших груп. Також є плани на перебудову адміністративного приміщення. Можливо, будуть збудовані нові трибуни. Зараз можна багато говорити, але набагато краще все побачити на власні очі, тому пропоную трохи почекати і пересвідчитися самим.

Вигідне розташування є перевагою школи?

Справді, ми розташовані у двадцяти хвилинах ходьби від центру міста. Та ще більш важливим є те, що ми єдина футбольна школа на балансі міста та Управління спорту. І якщо розвиток усіх видів є пріоритетом, то ми будемо бачити позитивні зміни й надалі. Так, до прикладу, зараз будуються роздягальні поруч із полем зі штучним покриттям.

Як зараз вибудовуєте тренувальний процес з дітьми?

Він триває відповідно до наявних умов. На сайті школи публікуємо індивідуальні плани відповідно до віку наших учнів, а тренери вже стежать за сумлінним виконанням цих завдань. Це зараз є важливою складовою, адже це дозволяє розвивати фізичні якості. Над технічними працювати сповна не можемо, бо не всі живуть у приватному секторі та мають змогу займатися.

Питання ще до вас як людини, пов’язаної з футбольним арбітражем. Представники суддівського корпусу теж втрачають форму, як і футболісти?

Якщо ми говоримо про професійних арбітрів, то вони, думаю, форми не втратили. Їм розписують програму підготовки, результати якої потім можна відстежити завдяки спортивним годинникам Polar чи Garmin. Та може виникнути проблема з практичною складовою. Окремі фахівці стверджують, що для тонусу потрібно хоча б раз у тиждень мати практичний арбітраж.

Щодо теорії, то вона теж важлива. Арбітрам скидають відеонарізки, які їм потрібно правильно протрактувати. На Львівщині ми реалізували це через телеграм-канал. Прагнемо показати їм, що вони потрібні, а життя не змінилося назавжди, а вже скоро повернеться до звичного ритму.

Коли можна очікувати на відновлення тренувань у ЛСДЮШОР 4?

Сподіваюся, що вже найближчим часом. Скільки ж можна жити у страху? Так оберігатися потрібно, але моральний тиск, який чотири стіни чинять на дітей, теж нічим хорошим не увінчається. Дотримуючись усіх застережених заходів, можна дозволити тренування дітям. Так, не у повних групах. Наші сусіди поляки дозволили робити це у групах по шестеро. Це дещо ускладнить роботу тренерам, але тренуватися потрібно.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ