Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Батьки відмовляються ховати доньку, яка загинула торік під колесами поїзда

29 січня під час брифінгу начальник Управління МВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк повідомив: кримінальну справу, яку порушив 02.07.2012 Закарпатський транспортний прокурор - за фактом умисного вбивства 23-річної черкащанки Ольги Шевченко, було закрито, адже слідство підвердило версію самогубства.

Володимир Дитюк нагадав історію цієї резонансної справи. 11 травня 2012 на колії станції Воловець було знайдено труп 23-річної дівчини. За результатами слідства, підтвердився факт самогубства, однак батьки з цим не погодились і стверджували, що було вчинене умисне вбивство з метою вилучити органи їхньої доньки для трансплантації. Тому справу було поновлено згідно із ч.1 ст. 115 КК України - умисне вбивство.

Начальник слідчої частини слідчого відділу управління МВС України на Львівській залізниці полковник Василь Флейшер, який розслідував цю справу, зазначив, що усі докази, зібрані на місці події, а також результати відпрацювання різних версій вказують на те, що дівчина скоїла самогубство.

«Ольга Шевченко народилася у РФ, навчалася та проживала у Києві, де працювала у фотоательє. 6 травня вона вийшла з дому на роботу, але безслідно зникла. 11 травня було виявлено її тіло. Ми простежили її маршрут, аби зясувати, де вона була весь цей час. 7 травня Ольга Шевченко поселилася в Ужгороді на вокзалі в кімнаті відпочинку, про що свідчать записи в журналі мешканців. Дівчина пробула там до 9 травня. За свідченнями її співмешканки, за весь час Ольга не сказала жодного слова та була дуже мовчазною. Далі дівчина сіла на автобус «Ужгород-Міжгір’я». Саме 10-11 травня в Міжгір’ї її бачили свідки, які підтверджують, що вона весь цей час була сама. Встановити, де саме вона ночувала не вдалося. Потім вона автобусом поїхала до Волівця. Автобус прибув на станцію Воловець о 13.30. Тут шестеро свідків бачили її одну на узбіччі в 7 метрах від колії. Серед свідків машиністи, які проїздили цією ділянкою, та працівники пилорами, яка є неподалік», - розповів Василь Флейшер.

За його словами, під час огляду місця події працівники правоохоронних органів виявтлт особисті речі Ольги, сумку, телефон, документи та церату, на якій вона сиділа. Від часу її прибуття на станцію і до інциденту минуло 10-15 хв. На місці події виявили 7 недопалків цигарок. На всіх семи зразках були виявлені сліди ДНК Ольги.

«Окрім того, всі об’єкти біологічного походження: волосся, кров теж  належали померлій. Первинний розтин тіла вказав на самогубство», - зазначив він.

Як розповів Василь Флейшер, батько загиблої упізнав її та забрав тіло до Черкас для поховання. Згодом правоохоронці дізналися, що батько попросив помістити тіло Ольги у міський морг на кілька днів. Пізніше він написав заяву до прокуратури з метою провести розслідування, адже, за його словами, частина розчленованого тіла не належить його доньці, а внутрішні органи начебто вилучені для трансплантації.

«Він не повірив нашій експертизі і вимагав повторної експертизи, але за його присутності. Вдалося досягнути згоди. Для того, аби він не сумнівався, що тіло до Києва доправлять неушкодженим, його запакували у спеціальний пакет і опломбували. При цій процедурі був присутній  і батько», - розповів Василь Флейшер.

Як зазначив Василь Флейшер, 31 липня провели повторний розтин тіла  в присутності батька. Також в присутності батька провели ряд експертиз та аналізів. Висновок експертизи – смерть настала внаслідок отриманих травм. Повне розчленування тіла сталося через перекочування колеса рухомого складу залізничного транспорту.

«Та тілі не було виявлено характерних для хірургічного втручання розрізів з метою вилучення внутрішніх органів для трансплантації. Травми прижиттєві і були завдані одночасно. Тоді батько переконався і написав заяву про те, що він погоджується із висновками провідних судмедекспертів країни. Проте через 2 години знову подзвонив і вимагав анулювати його заяву, стверджуючи, що це не правда», - зазначив Василь Флейшер.

Як розповів Василь Флейшер, судова посмертна психіатрична експертиза показала про певну схильність дівчини до суїциду. Її знайомі говорили, що дівчина була мовчазна, погано йшла на контакт, віддавала перевагу самотності, а не гучним компаніям. Окрім того, вона, начебто страждала від нещасливого кохання.

«Вона захоплювалася специфічною літературою. У її особистих речах була знайдена книга з віршами сумнівного характеру про смерть, чорних ангелів тощо», - зазначив Василь Флейшер.

На запитання Гал-інфо, чи зясовували стосунки Ольги із її рідними, Василь Флейшер відповів: «Батьки відмовились давати нам свідчення. Ми проаналізували роздруківку її дзвінків і з'ясували, що з рідними вона говорила не частіше, ніж раз на три тижні. Батько, за словами її знайомих, не приїздив до неї у Київ. Окрім того, незадовго до смерті вона отримала sms від матері. Про що у ньому йшлося, ми не знаємо, адже батько відмовився передати нам для експертизи її телефон, записники та комп’ютерну техніку».

За словами правоохоронця, дівчина практично пірнула під потяг, машиніст не міг бачити цього, оскільки дівчина зробила це десь на передостанньому вагоні, якраз на повороті потяга.

«Вражає те, що тіло дівчини і досі перебуває у морзі в Черкасах. Батьки відмовляються визнати результати експертизи. Вони переступають всі принципи християнської етики. Вони проігнорували всі наші приписи поховати дівчину. В холодильниках моргу близько 0 - +2 градусів. Можна тільки уявити, що там зараз залишилось від тіла», - зазначив Василь Флейшер.

За його словами, ніхто не може змусити батьків поховати дівчину, поки на це не буде їхнього бажання, адже законом це не передбачено.

Фото: .volynpost.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ