Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Без голів. Репортаж

«Шахтар» і «Баварія» не виявили переможця на «Арені Львів». Учасник ¼ фіналу Ліги Чемпіонів з'ясується за три тижні у Мюнхені.

Матч між «Шахтарем» і «Баварією» належав до тих поєдинків, передбачити заздалегідь результат яких було справді непросто. На позір мюнхенці виглядали беззаперечними фаворитами. Якщо донецька команда мала останню серйозну гру понад два місяці тому, то німці після поновлення національної першості провели кілька двобоїв у Бундеслізі. Втім, на користь команди господарів грали – уже майже рідні – трибуни «Арени Львів» (34 тис. присутніх уболівальників з 34 тис. можливих), а також правильно обрана захисна тактика.

«Баварія», ясна річ, це – не «Барселона». Втім, пам’ятаючи, як іспанській команді Гвардьйоли вдавалося розривати оборону команди Луческу, зробити наголос на захисній грі було цілком логічно. У післяматчевому коментарі журналістам Мірча Луческу сказав, що команда хотіла залишити а) добре враження у вболівальників й б) добрі шанси для себе на перемогу в дуелі. Шанси справді залишились. Імовірно, не збільшились, а проте й не зменшились. Можна боротись.

Фото - dailyvdo.com

Що стосується доброго враження, то із ним трохи важче. Якщо чесно, то трудно згадати бодай п’ятихвилинку, впродовж якої «Шахтар» тримав м’яч, контролюючи гру. Видається, що твердо заволодіти м’ячем «Шахтареві» забракло майстерності навіть за кількісної переваги. Коли за 25 хвилин до закінчення матчу було видалено Хабі Алонсо, здалось, що малюнок та характер гри може змінитись. Футболісти Луческу справді спробували були поперекидати м’яча одне одному, але налагодити комбінаційний футбол все одно не зуміли. Кілька хвилин – й гра вернулась до річища, до якого зайшла на початку двобою.

Відчутна перевага у володінні м’ячем (65% у «Баварії» проти 35% у «Шахтаря») яскраво свідчить про характер гри: м’яч тримали здебільшого гості, господарі відбивалися. Втім, слід віддати належне, відбивались уміло. Впродовж першого тайму команда Гвардьйоли завдала лише чотирьох ударів по воротах Пятова; в другому таймі і поготів була здатною лиш на один.

«Баварія» розпочала рвучко, й уже на другій хвилині створила момент. Роббен закинув м’яча до лінії штрафного майданчика просто навпроти Пятова, де оборонці лишили самого-самісінького Швайнштайгера, але Бастіан, завдаючи удар злету, не зміг влучити по воротах.

«Шахтар» дещо занервував, проте швидко опанував ситуацію й не дав мюнхенцям розвинути перевагу. Запам’яталися лише дві комбінації німців, які примусили хвилюватися. В першій з них (11 хвилина) проворний Роббен віддав пас на Мюллера, але той з гострого кута пробив надто слабко. Пятов м’яча не дістав, проте Кучер підстрахував на дальній штанзі. Друга з них (31 хвилина) розвивалась із протилежного флангу – лівого, звідки Рібері віддав передачу на Мюллера в центр штрафного майданчика. Як і Швайнштайгер на другій хвилині, Томас не впорався із м’ячем у повітрі й пробив вище воріт.

Власне кажучи, більше цікавих моментів біля воріт «Шахтаря» не було. Не відзначилися гостротою й гірники, в яких надто явно не клеїлися фірмові блискавичні контратаки. Кілька разів Тайсон, Коста або Тейшейра спромагались втікати від візаві, та розумних продовжень атаки не мали, захлинаючись на безпечній для воріт відстані. Ноєр неприховано нудився. Як і Луіс Адріано, що самотньо пересувався по полю, марно чекаючи на свій шанс.

Єдиний удар «Шахтаря» по воротах відбувся між двома створеними «Баварією» епізодами. Хабі Алонсо заробив попередження, перервавши атаку господарів. Після не надто потужного пострілу Ярослава Ракіцького Ноєр з другої спроби забрав м’яч до рук.

Фото - www.bbc.com 

Як уже було сказано вище, другий тайм видався ще скупішим на цікаві події на полі. За великим рахунком, видовище рятував тільки один чоловік, що перебував безпосередньо у полі зору працівників медіа. Він періодично виходив до смужки й керував діями своєї команди.

Фото - www.espnfc.com

Виразні порухи руками нагадували рухи диригента. Втім, учора команда маестро Гвардьйоли виявилась безсилою розітнути оборону противника. Будемо сподіватись, що таким само надійним донецький захист буде і в Мюнхені.

Сергій Стуканов 

Фото - ФК «Шахтар»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ