Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дербі Львова: безгольова гра та втрачені надії

Перше коло Favbet ліги «Карпати» та ФК «Львів» закривали очним протистоянням. Переможець цього матчу міг би говорити про те, що шанси на потрапляння у першу шістку ще є і перемога в такому принциповому матчі дасть команді потрібний імпульс. Та нічия 0:0 засвідчила: ніякий імпульс тут поки не допоможе. Натомість львівських "Рух" здобув дуже важливу домашню перемогу над "Інгульцем".

«Карпати» - ФК «Львів» 0:0 (0:0)

Налаштованість футболістів

З перших хвилин справді було помітно: футболісти заведені, інколи навіть занадто. Принциповість матчу, важливість будь-яких очок в турнірній боротьбі чи просто вдало вибудувані в один ряд зірки, - важко сказати що саме стало причиною. Здавалось би, додай краплю майстерності і отримаєш справді цікаву гру, яка зможе привернути увагу вболівальників. Та команди обрали інший шлях: на двох аж 40 порушень правил і лише чотири удари у ствір воріт.

Глядацький інтерес

Попередній матч цих команд зібрав понад десять тисяч глядачів на трибунах. У такому випадку, навіть попри погану гру, завжди є що згадати, адже вболівальники роблять будь-який матч «живішим», а картинку – приємнішою для ока.

Турнірне становище, невелика кількість місцевих вихованців та не зовсім зрозумілі дії керівництва при звільненні попередніх тренерів. Це лише декілька факторів, які призвели до того, що кількість проданих квитків упала вдвічі. А ще – відсутність промокампанії до матчу. Чому першоліговий «Рух» може собі дозволити перед кожним туром зробити відео, про яке не говорить лише лінивий, а прем’єрлігові львів’яни – ні?

«Холодна» голова чи, можливо, її відсутність

А зараз про ключові події матчу. Можна лише поаплодувати воротарям обох команд, які відбили удар з одинадцяти метрів. Кудрику пощастило трохи більше, адже удар Пернамбуко вийшов не надто акцентованим, а от Сарнавському довелося постаратися більше – Гуцуляк пробивав практично у сам кут.

Значно більше хочеться говорити про вилучення. Футболіст – людина, чиї дії на полі повинні бути доведені до автоматизму. І якщо в тебе зашита програма «відібрати м’яч всякою ціною», яку нам продемонстрували Вербний та Сабіно – то гріш ціна такому футболісту. Так, правила футболу змінюються, однак те, що вони зробили, каралося вилученням завжди. І якщо гравця, що схильний отримувати попередження та вилучення за розмови та суперечки можна перевиховати часом та різними дисциплінарними стягненнями, то з випадками надмірно жорсткої гри боротися куди важче.

Підсумок першого кола по-львівськи

Двадцять набраних очок. Це – здобуток чернігівської «Десни». У львів’ян трохи менше – сімнадцять. Лише одне важливе уточнення – на дві команди. Минулого року саме між «Львовом» та «Десною» йшла боротьба за останнє місце у верхній шістці. І якщо леви виграли битву, то у війні під назвою «чемпіонат України» схоже, перемогли чернігівці.

Львівський вболівальник вже втомився від того, що щоліта йому сідають на вуха з словами про єврокубки у Львові. Цього року Ліга Європи справді є, щоправда, привезла її у місто «Олександрія». Хто наступного року? Адже видно, що ФК «Львів» чи «Карпатам» це завдання не під силу. Але як би ми всі були раді помилятися в цьому…

Перша ліга. «Рух» вириває перемогу в доданий час

«Рух» - «Інгулець» 1:0 (0:0)

Голи: Климчук 90+1

Якщо дербі відбувалося в суботу, то матч жовто-чорних представників Львова наступного дня – у неділю. Чи варто казати, що й цей матч був з прямим конкурентом? «Інгулець» ще минулого року наробив шуму в вітчизняному футболі, а тепер лише доводить невипадковість такої події.

У Першій лізі зараз одразу вісім команд ведуть боротьбу за місце в призовій трійці. Саме тому будь-яка втрата залікових пунктів зараз не те що не бажана, а – практично вирішальна. Один тур і ти вже не перший чи другий – а, до прикладу, восьмий.

Вже на післяматчевій прес-конференції тренер гостей Сергій Лавриненко говорив про те, що нічия була б закономірним результатом. Однак його опонент може сміливо апелювати до того, що щастить сильнішому. І що б не говорили тренери чи інші люди, підсумковий рахунок від цього не зміниться. Єдиним взяттям воріт так і залишиться потужний удар в кут від Юрія Климчука, з яким досвідчений Богдан Шуст впоратися не зміг.

Перемога і львів’яни перебувають на четвертій сходинці з відставанням у один пункт від лідерів. Втім, не варто забувати, що підопічні Кучука ще мають матч в запасі, адже гру з «Гірник-Спортом» було відкладено через участь команд в Кубку України.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ