Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Дев’яносто дев’ять, але ще не сто

Вболівальники збірної зараз дуже схожі на фанів Ліверпуля: і ті, й інші бояться наврочити та не говорять про будь-який успіх, поки не побачать його та не переконаються, що його вже ніяк не відібрати.

Хоча українцям пора зрозуміти, що квитки на ЄВРО-2020 вже можна підшуковувати, адже завадити команді Шевченка подолати відбір може тільки диво.

Матч збірних України та Литви вийшов передбачуваним. Наша національна збірна забрала м’яч під контроль, доводячи відсоток до 70%. Вже за перші хвилин десять українці могли забивати два, а то й три м’ячі та берегти себе до важливої гри з португальцями. Звичайно вболівальникам це би не сподобалося, однак варто розуміти: щоби очікувати результатів в перспективі, інколи потрібно саме від цього результату і відштовхуватися. Всі ж пам’ятають як наша збірна важко грає другу гру при календарі зі спареними матчами? А тут ще й суперник який: надвмотивована Португалія, якій потрібно обов’язково перемагати, щоб не залежати від результату матчу Сербія-Україна в останньому турі.

Раніше злі язики говорили, що Ярмоленко не грає в клубі, а тільки в збірній. Тоді головний тренер їм відповів, що головне – щоби у лідерів команди була впевненість, а з нею прийде і регулярна ігрова практика. Після такої феєрії Малиновський повинен застовпити за собою місце в складі італійської «Аталанти».

Вже перший матч з литовцями показав, що команда в них найслабша, серед усіх учасників групи. А за «ажіотажем» перед матчем ще й зрозуміло, що інтерес до цього виду спорту в країні на достатньо низькому рівні. Куди цікавішим буде протистояння на «Олімпійському» з португальцями.

На користь України можна навести той факт, що за шість матчів відбору ми пропустили лише одного разу, та й те – в матчі з Люксембургом. Однак, аргумент такий собі, адже всі пам’ятають матч в Португалії, де синьо-жовті відверто відскочили. Щоби не відкладати в довгий ящик вихід на Євро-2020 в понеділковому матчі достатньо і нічиєї. Та чи зможе лінія захисту, особливо крайні захисники, стримати гостей. У виїзному матчі Миколенко зловив кураж і відав дуже хороший матч, та зараз є інформація, що у нього невелике пошкодження. Соболь, що грав замість нього, дозволив створити кілька моментів зі свого флангу в грі з литовцями. Зрозуміло, що в матчі з Кріштіано Роналду і компанією, огріхів теж не уникнути. На правому фланзі грає Болбат: людина готова віддавати всього себе, однак, перевчитися на нову позицію з ідеальним її розумінням дуже важко. Якщо в плані підтримки атак ще все о’кей, то при роботі в обороні вже виникають питання.

Зважаючи на все вищезгадане, можна зробити висновок, від якого ще роки три тому волосся би ставало дибки, люди крутили би пальцем біля виска: у такому складі нашій збірній важко даватиметься гра другим номером. Після дублю литовцям, Малиновському доведеться опуститися нижче та діяти більше на руйнування, ніж він звик. Краї повинні бути фізично готовими, адже доведеться півтори години носитися туди-назад. Ну і позиція воротаря. Гвардіола може хвалити П’ятова скільки завгодно, однак помітно, що з кожним роком результативних помилок у Андрія більшає. Щиро сподіваємося, що в цій грі концентрація буде максимальною.

Втім варто пам’ятати, що шанси на вихід у фінальну частину Чемпіонату Європи в України будуть прекрасними навіть у випадку поразки на НСК «Олімпійський». Сербам потрібно ліквідувати наш гандикап у грі останнього туру. І щось не пригадується жодного випадку, коли таке вдавалося провернути на рівні збірних, у матчі двох приблизно рівних команд.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ