Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Доля або фарт

Національна збірна України з футболу не змогла здобути потрібний та бажаний результат у Жиліні, де в одному з найголовніших матчів усього відбору зустрічалася зі збірною Словаччини. Нульова нічия хоч і залишила надії побачити на Євро-2016 у Франції синьо-жовту команду, але цей результат втішний лише для словаків. Команда Яна Козака, як і збірна Іспанії, фактично забезпечили собі прямий вихід на Євро. Україна залишає шанси стати найкращою серед команд, що посіли треті місця, але й про плей-офф задуматися також уже варто.
sport.ua

Оскільки останній матч у групі буде проти Іспанії, і яким не складом не приїхала б до Києва «червона фурія», від втрати очок у цьому матчі ніхто не застрахований.

Проаналізувавши турнірні таблиці інших груп, одразу ловиш себе на думці, що Україні у цьому відборі може пощастити. Для цього нашій команді потрібно на виїзді перемогти Македонію та виграти вдома в Іспанії. При двох поспіль перемог ми однозначно станемо кращою командою серед тих, що посіли треті місця і зіграємо у фінальній частині чемпіонату Європи. Уже інше запитання чи зможемо ми обіграти Іспанію вдома, коли супернику у цій грі уже не буде потрібно нічого. Як наша збірна грає проти світових грандів, нагадувати не те, що не варто, а й взагалі робити це сумно.

Головні суперники у боротьбі за третє щасливе місце – Ірландія та Хорватія. В обох команд по 15 очок, що на один пункт менше, аніж в України. Хорвати вдома приймуть болгарів та на виїзді зіграють проти Мальти. Ірландці приймають німців та на виїзді зіграють проти Польщі. Зважаючи на календар хорватів, нам обов’язково потрібно брати шість очок у двох останніх матчах відбору. Звісно, якщо ми хочемо знову перевіряти власну долю у матчах плей-офф.

У грі проти міцної Словаччини збірна України, хоч і не добилася потрібного результату, однак зіграла не так погано. Як як не, фартовий стадіон «Жиліна» для словаків, на якому, до речі, були обіграні і самі іспанці, був фартовим і цього разу. Моментів Коноплянки та Ярмоленка у першому таймі виявилося замало. Словаки не дали Україні зіграти у той футбол, у який прагнули зіграти синьо-жовті. Як не як, українці старалися, билися за кожен м’яч, але обіграти на виїзді команду, яка є приблизно одного рівня з Україною, підопічні Фоменка не змогли.

Не зміг і головний тренер національної збірної України чимось здивувати у грі нашої команди. Вочевидь, у такому результаті є і провина Михайло Фоменка, адже ризикований футбол, у якому на кону було перш за все гол забитий гол у чужі ворота, а не пропущений у власні, ми бачили рідко. Фоменко проти словаків боявся ризикувати, а можливо він знав і думає, що це очко здобуте у Жиліні і виведе його команду на французьке Євро.

Словом, попри старання нашої команди, словаки не дали нам зіграти у той футбол, який ми прагнули бачити. Натомість «жива» гра господарів на усіх частинах поля також дала зрозуміти, що на Євро словаки, хоч і ще не офіційно, але таки потрапили не випадково. Команда Яна Козака у доволі рівній грі з Україною добилася того чого і прагнула. З групи С Іспанія офіційно та Словаччина «без п’яти хвилин» пробилися на чемпіонат Європи. Україні або пощастить бути найкращою третьою командою, або знову таки маритимемо надіями, що в плей-офф нам колись таки пощастить.

Усі крапки над і в усіх групах буде розставлено 9-10 та 11-12 жовтня. 9 жовтня збірна України зіграє на виїзді проти Македонії, а 12 жовтня у Києві на НСК «Олімпійський» приймемо збірну Іспанії.

Словаччина – Україна – 0:0

Словаччина: Матуш Козачик, Петер Пекарик (Корнел Салата, '51), Мартін Шкртел, Норберт Дьомбер, Томаш Губочан, Віктор Печовскі, Марек Хамшик, Роберт Мак (Мірослав Стох, '84), Юрай Куцка, Роберт Виттек (Мартін Якубко, '66), Міхал Дюріш
Украина: Андрій Пятов, Артем Федецький, В’ячеслав Шевчук, Євген Хачеріді, Ярослав Ракицький, Євген Коноплянка, Руслан Ротань, Сергій Рибалка, Тарас Степаненко, Артем Кравець (Олександр Гладкий, '91), Андрій Ярмоленко

Арбітр: Мартін Аткінсон (Англія)

Попередження:  Марек Хамшик, 11. Норберт Дьомбер, 47. - Сергій Рыбалка, 21. Євгений Коноплянка, 79. Тарас Степаненко, 92.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ