Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Два на трьох, без перемог

Львівські команди провели матчі 3 туру в Прем’єр-лізі та Першій лізі.

ʺВорсклаʺ - ФК ʺЛьвівʺ 3:2 (2:1)

Голи: Шехіч 2, 27; Васін 90+5 (з пен.) – Бруно 20; Шина 58

Справжню феєрію голів видали команди у Полтаві. Шкода лише що глядачів там, традиційно, зібралося небагато: 2149, якщо бути точним. Минулого року ці команди опинилися у різних шістках: ʺВорсклаʺ боролася за кубок престижу в нижній у той час як ФК ʺЛьвівʺ намагався демонструвати боротьбу за зону єврокубків у верхній. В обох командах достатньо багато легіонерів, тому нема чого дивуватися, що й забивали теж вони. Це, мабуть, Мірча Луческу привчив українського вболівальника до моделі, де українські футболісти відповідають за надійність позаду, а іноземці роблять погоду попереду. А оскільки найбільші міжнародні успіхи пов’язані з ʺШахтаремʺ румунського спеціаліста, то й підхід такий прижився.

Ближче до матчу: вже на другій хвилині рахунок відкрив хорват Едін Шехіч. Це, до слова, його перший гол за полтавську команду, хоча зіграв він уже з десяток матчів, як за основу, так і за молодіжку. Ще до середини тайму один з найкращих гравців львів’ян минулого сезону рахунок зрівняв, однак хорватський нападник знову вивів ʺВорсклуʺ вперед вже за сім хвилин. На цьому ліміт голів вичерпався і на перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів.

По перерві голепад продовжився. Спочатку відзначився львівський бразилець Шина. До слова, до 58-ої хвилини, коли й було забито гол, безгольова серія в українських змаганнях складала для гравця більше двох років. Попереднє взяття воріт відбулося 1 квітня 2017 року (і це аж ніяк не жарт). Тоді бразилець ще грав у іншій команді зі Львова – ʺКарпатахʺ, а забивав він ʺДинамоʺ у матчі молодіжних команд. З нічийним рахунком 2:2 завершилися дев’яносто хвилин основного часу. Але ж голи в додатковий час не враховує у нас тільки Олег Блохін. Тому нещасний випадок з пенальті для ФК ʺЛьвівʺ та його вдале виконання від Дениса Васіна цілком справедливо потрапило в протокол арбітра та встановило остаточний рахунок зустрічі – 3:2 на користь полтавчан. ʺВорсклаʺ набрала перші очки в сезоні. Тепер у них стільки ж скільки і в ФК ʺЛьвівʺ - 3. Менше лише у ʺОлімпікаʺ та ʺКарпатʺ.

Що цікаво, головний тренер ʺЛьвоваʺ Богдан Блавацький після матчу сказав, що команда програла виграшний матч. У коуча ʺгородянʺ були претензії до арбітра матчу Сергія Бойка, який, на його думку, наприкінці матчу не поставив пенальті у ворота ʺВорсклиʺ та не зафіксував очевидний фол в центрі поля.

У найближчу неділю ФК ʺЛьвівʺ прийматиме вдома донецький ʺШахтарʺ. Матч з чинними чемпіонами України зможете переглянути наживо на ʺАрені Львівʺ 18 серпня, початок о 19:30.

ʺКарпатиʺ - ФК ʺМаріупольʺ 1:1 (1:1)

Голи: Войковіц 30 – Топалов 25

Можна скільки завгодно сидіти на воротах суперника. Можна затиснути його на своїй половині поля. Можна довести володіння м’ячем до максимуму. Але коли ваша ігрова модель заточена на навіси в штрафну в фінальній фазі, а попереду у вас форвард трохи вищий від низької дівчини на високих каблуках – ви приречені на провал.

До 25-ої хвилини здавалося, що це ʺКарпатиʺ учасник Ліги Європи, а не ʺМаріупольʺ: непогана взаємодія на флангах, обіграші та надійність в опорній зоні – все це давало надію на перші голи, очки, а може й перемогу львівським вболівальникам. Та з середини тайму почали виникати очевидні проблеми: при високій грі в атаці ваш суперник може і повинен користуватися швидкими випадами. В одному з перших ж епізодів біля своїх воріт львів’яни пропустили: Топалов втік від Мартінса на фланзі та пробив повз Підківку, який дещо необачно вийшов з воріт. Та ʺКарпатиʺ продовжили гнути свою лінію і таки досягнули свого: після затяжної атаки та вдалої діагоналі від Гуцуляка м’яч дістався до Фране Войковіца, який спокійно пробив у порожній кут.

Радість вболівальників, фаєри та петарди від ультрас – перший гол в сезоні як-не-як. На цьому як обрізало: команди перший тайм відверто догравали. В другому ж пішла ʺжараʺ. ʺМаріупольʺ на фоні втоми від щільного графіку та ротації, ʺКарпатиʺ від бажання здобути нарешті результат та очки в турнірну таблицю забули про гру і зосередилися на боротьбі. Ні, я не відкидаю того факту, що моменти виникали то біля одних, то біля інших воріт. Але чим ще пояснити таку кількість фолів та попереджень, навіть вилучення, як не спрямуванням агресії в неправильне русло? Команду поки що вистачає на хвилин 30-35 хорошої гри, вболівальникам нервів трохи на довше. У наступному турі ʺКарпатамʺ грати проти ʺОлімпікаʺ. Коли, якщо не зараз брати максимум? Інакше заряди з фанатського сектора ʺКубок Львовуʺ та ʺнам потрібні єврокубкиʺ залишаться лише мріями.

ʺМеталіст-1925ʺ - ʺРухʺ 1:1 (1:0)

Голи: Цвіренко 19 – Кондраков 73

Перед матчем обидві команди мали в активі по чотири бали. У Першій лізі зараз настільки багато команд говорять про підвищення в класі, що два, а то й три матчі в турі точно мають вивіску ʺза 6 очокʺ. Матч у Харкові не став винятком. Вже зі старту чемпіонату хтось може відклеїтися від гонки за підвищення у класі, тому концентрацію команди повинні зберігати від першої до останньої хвилини на полі.

Саме її забракло підопічним Леоніда Кучука під час пропущеного голу. Подача в штрафну, хаос та, після відскоку удар Максима Цвіренка. Відбити його шансів практично не було, адже м’яч залетів у самісінький кут, так ще й спрямував його гравець харків’ян з під кількох гравців ʺРухаʺ. Відігратися ж львів’янам вдалося в середині другого тайму. Кондраков вивалився віч-на-віч з голкіпером, прокинув його і Денису Сидоренку не залишалося ніяких варіантів, окрім фолу. Жовта картка для воротаря, пенальті та майстерне виконання від гравця ʺРухаʺ, який розвів м’яч та голкіпера по різних кутах. 1:1 – рахунок, який в перспективі може стати фатальним для когось в боротьбі за путівку в УПЛ. Адже за такої великої конкуренції кожен бал на вагу золота.

Втім, ʺРухʺ у цьому матчі, як і у грі з ʺВолиннюʺ, показав дуже цікавий футбол. Команда зі Львова була ближчою до перемоги, аніж ʺМеталіст-1925ʺ. Важливо те, що гра у ʺРухуʺ уже поступово проглядається, а коли є гра, то, за словами футбольних класиків, результат не забариться.

Свій наступний матч ʺРухʺ проведе в суботу, 17 серпня. У Львові на стадіоні ʺСКІФʺ їм протистоятиме івано-франківське ʺПрикарпаттяʺ.

Тарас ЖеребецькийГал-інфо

Фото: ФК ʺКарпатиʺ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ