Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Динамо» - «Маккабі»: радість без вболівальників

Після 17-річної перерви гравці київського «Динамо» зуміли пробитися до стадії плей-офф найпрестижнішого футбольного турніру Європи Ліги Чемпіонів. В одному з найважливіших матчів усього групового раунду кияни здобули не зовсім яскраву, зате робочу і вкрай необхідну перемогу над ізраїльським «Маккабі» - 1:0.
ua-football.com

Уже сьогодні можна говорити про те, що «Динамо» на мінімум, а то й на максимум виконало своє завдання у Лізі Чемпіонів. Сприятливе жеребкування особливо посприяло киянам у тому, що вони пройшли до плей-офф, залишивши посаду себе «Маккабі» та «Порту». Як не як, мало вірилося в те, що «Челсі» навіть з мішком проблем у цьому сезоні, не зможе вийти з такої групи.

Матч «Динамо» - «Маккабі» неодноразово довів, що київський клуб з Андрієм Ярмоленком і без нього – дві різні команди. Травма лідера киян у першому таймі неодноразово зробила атаку киян в чомусь беззубою. У цьому матчі «динамівці» атакували менше, ніж ми на це сподівалися, і щонайголовніше зіграли зовсім не в той футбол, який ми прогнозували проти такого суперника, як «Маккабі». Як то кажуть, переможців не судять, а оскільки «Динамо» мінімально перемогло «Маккабі» і пройшло далі, то негативно аналізувати гру киян аж ніяк не можна. Команда зіграла строго на результат і його добилася.

Гол Дениса Гармаша, ще кілька нереалізованих моментів, травма Андрія Ярмоленка та моментами неприємна для нас гра гостей – усе, що ми побачили у першому таймі. Найголовніше те, що «Динамо» забило. Гол Гармаша після невпевненої гри захисника та ворота хоч і не був шедевральним, проте дуже важливим.

Що цікаво, однією з установок «Динамо» саме при переможному рахунку на свою користь було зіграти так, щоб не пропустити жодну з контратак суперника. Деякі фоли гравців «Динамо» у центрі поля після втрати м’яча ціною жовтих карток були показовими. Головний тренер «Динамо» Сергій Ребров прекрасно розумів, що контратаки можуть стати одним з головних козирів суперника, а от в позиційній атаці «Маккабі» грає слабо.

Другий тайм цього матчу перетворився у такий футбол, що біля екранів телевізор, ймовірно, заснув не один вболівальник. А на трибунах «Олімпійського» було спокійно – через прояви расизму, на думку УЄФА, під час матчу «Динамо» - «Челсі», український клуб грав без вболівальників. І що цікаво, цю радість «Динамо» виходу до плей-офф Ліги Чемпіонів після 17-річної перерви бачили вживу лише журналісти та віп-гості рівня Андрія Шевченка.

До речі, коли востаннє кияни долали груповий раунд Ліги Чемпіонів, Шевченко забивав французькому «Лансу» на 85 хвилині, головний тренер Сергій Ребров і теперішній воротар Олександр Шовковський були діючими футболістами «Динамо». У цьому грі був знаменитий гол Владислава Ващука, а ще один м’яч в активі грузина Кахи Каладзе.

На жаль, радість зі своїми футболістами, попри невиразну гру, вболівальники розділити не змогли. Дискваліфікація «Олімпійського» продовжиться і на наступний матч Ліги Чемпіонів. А він, до слова, може стати останнім у цьогорічному розіграші. Аби пройти команди рівня «Реала», «Барселони», «Баварії», «Атлетіко», «Манчестер Сіті» чи «Вольфсбурга» у грі треба багато додавати. І дуже важливо, щоб був здоровий лідер наших атак Андрій Ярмоленко.

Хто з зіркових гостей завітає до Києва, дізнаємось у понеділок під час жеребування, а наразі ще раз порадіємо за історичний вихід «Динамо» до плей-офф Ліги Чемпіонів.

Олексій ЧижГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ