Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Динамо» - «Порту»: справедливості бути

Київське «Динамо» та португальський «Порту» розписали бойову нічию у матчі першого туру групового турніру Ліги Чемпіонів. Трилер на НСК «Олімпійський» у Києві завершився з рахунком 2:2. Цей результат яскраво відобразив перебіг подій на полі.

Ще перед початком матчу «Динамо» - «Порту» для вболівальників українського клубу надійшла неприємна інформація. Через вірусну хворобу у матчі проти португальського гранда не зміг зіграти Андрій Ярмоленко. Здавалося б, лідера київського «Динамо» президент клубу Ігор Суркіс залишив у Києві якраз для результату у Лізі Чемпіонів, а тут… лише «плювання» та невдоволення від вболівальників.

Матч «Динамо» - «Порту» розпочався без особливо гострих моментів. Як то кажуть, команди розкачувалися і дозволяли лише вболівальникам на трибунах та біля екранів телевізорів притирати руки у долоні – усе найцікавіше розпочалося з 20 хвилини матчу. «Динамівець» Олег Гусєв забив після впевнених дій в атаці Дениса Гармаша та незлагоджених дій центральних оборонців «Порту». Капітан «Динамо» з близької відстані пробив мимо легендарного воротаря збірної Іспанії та мадридського «Реала» Ікера Касільяса. Вигравати у рахунку команді Сергія Реброва довго не судилося. Буквально через дві хвилини Лаюн на лівому фланзі обіграв Гонсалеза і віддав чудову передачу на Абубакара. Останній головою пробив для Рибки надто складно.

При рахунку 1:1 обидві команди уже більше «засушили» гру у першому таймі. У рівній грі у «Порту» запам’ятався неточний удар Майкона зі штрафного, а гравці «Динамо» наприкінці першого тайму не реалізували хороший момент вийти вперед. З ударом Гармаша після передачі Гусєва з труднощами, але таки справився Касільяс.

У другому таймі гравцям «Порту» на якийсь час вдалося перехопити ініціативу. Команда Хулена Лопетегі більше володіла м’ячем, проте до справжньої небезпеки справа не доходила. В підопічних Сергія Реброва в атаці не вдавалося абсолютно нічого. Більше того, «динамівці» при атаках з трудом доходили до штрафного майданчика «Порту».

У другому таймі «Динамо» моментами не тільки вирівнювало гру, а й перехоплювало ініціативу. Втім, бігти великими силами в атаку підопічні Реброва боялися. Та якщо відверто, то без Ярмоленка важко було зрозуміти хто був диригентом атак київського «Динамо». Ці функції найкраще вдавалися Денису Гармашу. Запальний «динамівець» навіть став капітаном своєї команди, коли поле покинув Олег Гусєв.

Розв’язка цього матчу почалася з 83 хвилини, коли фатальну помилку на виході після передачі з флангу допустив воротар Рибка. Абубакар пробачити «динамівців» не зміг – дубль нападника «Порту» і 2:1 радість для Лопетегі.

Перший момент зрівняти рахунок міг Гармаш. Денис не влучив по воротах у боротьбі з захисником, коли подавав Сілва. Ключовими у матчі виявилися заміни від Реброва. Ще при рахунку 1:1 на поле вийшов Буяльский, а уже на 86 хвилині – нападник Кравець. Що цікаво, у цьому трилері саме ці два гравці, а також Рибалка і створили рахунок 2:2. За фол проти Буяльського Рибалка пробив штрафний так, що м’яч влучив у стінку, Рибалка навмання добив м’яч у штрафний майданчик, до якого зряче не доторкнувся Кравець (нападник «Динамо» був в офсайді), а Буяльський, вбігши в з глибини, головою пробив мимо Касільяса – 2:2. Миттєве, а щонайголовніше правильне рішення від Кравця, старання та наполегливість «Динамо» повернули справедливість на футбольне поле. У цьому матчі, мабуть, жодна з команд на перемогу не награла, тому результат 2:2 виглядав справедливо.

Що цікаво, окрилені успіхом «динамівці» уже в компенсований арбітром час понеслися в атаку забивати третій гол. І можливість вирвати перемогу в команди Реброва була. Яскраві індивідуальні дії від Артема Кравця завершилися неточним ударом по воротах Касільяса з меж штрафного майданчика. Якщо відверто, тут Артему не пощастило, однак саме в цьому та попередньому епізоді він заставив задуматися Сергія Реброва чому в основі грає не він, а легіонер Мораєс.

«Динамо» - «Порту» - 2:2 (1:1)

Голи: Олег Гусєв, 20, Віталій Буяльский, 89 - Вінсент Абубакар, 23, 81

Динамо: Олександр Рибка, Олександр Драгович, Віторіну Антунеш, Даніло Да Сілва, Євген Хачеріді, Олег Гусєв (Виталій Буяльський, '67), Денис Гармаш, Сергій Рибалка, Дерліс Гонсалес (Юнес Беланда, '71), Мігель Велозу (Артем Кравець, '86), Жуніор Мораєс
Порту: Ікер Касільяс, Бруно Мартінш Інди, Майкон, Максі Перейра, Мігель Лайюн, Андре Андре, Данілу Перейра, Ектор Еррера (Крістіан Тельо, '65), Рубен Невеш, Ясін Браімі (Хесус Корона, '78), Вінсент Абубакар (Пабло Освальдо, '92)

Попередження: Олег Гусєв, 46. Сергій Рибалка, 58. - Майкон, 17. Вінсент Абубакар, 48. Максі Перейра, 40. Данілу Перейра, 88.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото ua-football.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ