Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Фенербахче» - «Шахтар»: на жаль, або на щастя

Нульовою нічиєю у Стамбулі завершився перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів, у якому турецький «Фенербахче» приймав донецький «Шахтар».
getty images

Зігравши краще, аніж суперник, «Шахтар» так і не зумів втілити свою перевагу бодай в один забитий гол. На щастя, команда Мірчі Луческу не пропустила, але, на жаль, не забила. Безгольова нічия на «Шюкрю Сараджоглу» усі найцікавіші події переносить на «Арену Львів», де 5 серпня голи ми побачимо точно.

Хоч і «Шахтар» у букмекерів не був серед фаворитів, українська команда доволі спокійно могла розраховувати на повноцінну перемогу і ставити суперника у скрутне становище перед матчем-відповіддю. Якщо відверто, то результат 0:0 на виїзді не найгірший, однак з тої точки зору, що гол на виїзді цінується більше аніж вдома, «Шахтарю» у Львові обов’язково потрібно буде думати не тільки про атаку.

Якщо «Шахтар» пропустить у Львові, потрібно буде забивати більше. Втім, що таке 0:0 на виїзді, продемонструвала «Баварія» з «Шахтарем» у матчі минулорічного розіграшу Ліги Чемпіонів. Зважаючи на це, «гірникам» у Львові потрібно зробити те, що вони зробили у першому таймі матчу у Стамбулі. А найголовніше забивати…

Перший матч поєдинку проти «Фенербахче» не тільки порадував, а й дав зрозуміти, що пройти «Шахтарю» турків справа не тільки можлива чи бажана, а й реальна та необхідна. Якщо відверто, то, мабуть, немає сенсу описувати усі моменти гостей у першому таймі. Пригадаймо лише, як усі ми в унісон щось вигукували (необов’язково цензурне) після того, як не реалізував вихід сам на сам Тейшейра, як пробив у воротаря Тайсон, як не дотягнувся до «круглого» Гладкий та деякі інші моменти… Звісно, було і неприємно, коли гості, хоч і не часто, але таки відповідали команді «Шахтаря» не менш небезпечно. Особливо тоді, коли головою бив Фернандао після передачі Нанні. Незважаючи на це, «Шахтар» у першому таймі переграв «Фенербахче» індивідуально, командно, швидкісно та тактично.  

У другому таймі з кожною зіграною хвилиною гравці обох команд уже, мабуть, думали про матч у Львові. Після 55 хвилини і втраченого моменту Тайсона «Шахтар» біля воріт суперника не створив уже нічого, натомість в одній з атак господарів турки ледь не забили. Наше щастя, що Тарас Степаненко у «Шахтар» прийшов не через оголошення в газеті.

Вихід на поле зіркового Робіна ван Персі лише додав позитивних думок, що скоро до Львова приїде ще одна зірка. А от чи буде «Фенербахче» командою зіркою з такими гравцями як Ван Персі, Нанні, Дієго, Фернандао, покаже лише повторний матч. «Шахтар» у ньому буде фаворитом. Зірки у «Шахтаря» хоч і трішки інші, однак команда гра в команди Луческу поставлена краще. «Арена Львів» вболіватиме за українську команду, і щось таки підказує, що буде аншлаг. Якщо «Шахтар» гратиме за переповненого стадіону, тоді однозначно можна буде сказати, що шанси «гірників» після 0:0 на виїзді 51 на 49 на їхню користь.

Ліга Чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч

«Фенербахче» - «Шахтар» 0:0

«Фенербахче»: 1. Волкан Демірел, 3. Хасан Алі Калдирим, 4. К'єр, 5. Мехмет Топал (14. Раул Мейрелеш, 64), 6. Соуза, 7. Соу (11. ван Персі, 68), 9. Фернандао, 10. Дієго (99. Стох, 84), 17. Нані, 22. Бруну Алвеш, 88. Джанер Еркін

«Шахтар»: 30. П'ятов, 6. Степаненко, 8. Фред (17. Малишев, 90), 11. Марлос (22. Едуардо, 77), 13. Шевчук, 18. Ордець, 21. Гладкий, 28. Тайсон (74. Коваленко, 79), 29. Алекс Тейшейра, 33. Срна, 44. Ракицький

Попередження: Бруну Алвеш (3), Стох (84)   

Богдан Пастернак, Гал-інфо

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ