Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК "Карпати": ганьба та біль в Олександрії

Львівські "Карпати" ганебно програли в Олександрії місцевому футбольному клубу. Зігравши найгірший матч сезону, підопічні Ігоря Йовічевіча дозволили супернику забити чотири голи у власні ворота, натомість у воротах господарів "зелено-білі" зуміли розписатися лише одного разу – 1:4.

Перший тайм матчу проти "Олександрії", як і усю гру в цілому, "Карати" провалили. Підопічні Ігоря Йовічевіча програли супернику більшість єдиноборств, центр поля, а щонайголовніше помилялися значно більше, аніж суперник. Уже на другій хвилині гри Артем Сухоцький після невдалої гри на виході від воротаря Романа Мисака пробив в поперечину.

"Карпатам" у першому таймі так і не вдалося знайти свою гру. Команді Ігоря Йовічевіча не вдавалося зв'язати гру в центрі поля і майже увесь тайм довелося захищатися. Неприємності біля воріт "Карпат" у першій 45-хвилинці виникали регулярно. Особливо неприємною для "карпатівських" вболівальників виявилася 20 хвилина зустрічі, коли Пономар відкрив рахунок, вдало зігравши на добиванні після штрафного від Сухоцького. Окрім цього моменту, підопічні Володимира Шарана мали не одну нагоду для того, аби подвоїти свою перевагу. Господарі не цуралися бити з різних позицій і робили це з перемінним успіхом. Здебільшого господарі хибили, а в деяких епізодах по-справжньому "зелено-білих" виручав воротар Мисак.

За увесь перший тайм "Карпати" створили лише два моменти варті уваги - неточний штрафний Карнози та удар мимо з рикошетом від Кожанова. 

Проваливши перший тайм матчу, вочевидь, гравці "Карпат" мали серйозну розмову з головним тренером Ігорем Йовічевічем у перерві. Втім, це не особливо допомогло. "Карпати" примудрилися провалити і перші хвилини другого тайму. Хоча почаналося для "зелено-білих" усе оптимістично. Карноза зі штрафного "пошив у дурні" воротаря Леонідова, коли показав, що буде подавати у штрафний майданчик, а сам пробив по воротах. На щастя для гравців "Олександрії", м'яч влучив в поперечину.  

Після цього моменту "Карпати" двічі серйозно провалилися й відповідно пропустили два голи. Спочатку Грицук не без допомоги рикошету від Пластуна зробив рахунок 2:0, а через кілька хвилин ще один провал в обороні завершився другим голом нападника Пономара. Цього разу Пономар забивав головою після передачі з правого флангу.

При рахунку 3:0 "Карпати" нарешті прокинулися і один гол зуміли відіграти. Карноза вивів центрального захисника Пластуна сам на сам з Леонідовим, Пластун пробив у воротаря, але першим на добиванні був Страшкевич - 3:1.

Здавалося б, гол Страшкевича додасть впевності гравцям "Карпат" та подарує надії львівським вболівальникам на позитивний результат. Втім, це не був той випадок. Свою можливість забити четвертий гол команда Володимира Шарана реалізувала з другого разу. Спочатку Пономар не реалізував вихід сам після помилки Гітченка, а в наступній атаці Банада після скидки партнера та штрафного зробив рахунок 4:1 на користь "Олександрії". 

При рахунку 4:1 матч можна було уже завершувати. Особливо тоді, коли арбітри через офсайд ще й не зарахували чистий гол "карпатівця" Костевича з кутового. До завершення гри рахунок дивом не став 5:1 на користь підопічних Володимира Шарана. Нападник Коломоєць як мінімум двічі пробачив суперника, марнуюючи стовідсоткові моменти.

Уникнути розгрому "Карпатам" у цьому матчі не вдалося. Гра "зелено-білих" потребує серйозного лікування. Ганебна поразка в Олександрії заставляє футболістів «Карпат» реабілітовуватися перед власними вболівальниками уже в наступному 9 турі. У ньому «Карпати» у неділю, 27 вересня, на стадіоні «Україна» у Львові приймуть луцьку «Волинь».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ