Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Карпати»: на олімп - після «Олімпіка»

Для львівських «Карпат» чемпіонат України з футболу можна уже завершувати. Відсвяткувавши дві мінімальні перемоги поспіль, львів’яни піднялися так високо у турнірній таблиці, що, мабуть, і самі здивувалися. Якби чемпіонат України уже завершувався, «Карпатам» і їхньому керманичу Ігорю Йовічевічу можна було б уже вішати бронзові медалі. Для «зелено-білих» у цьому сезоні це однозначно мрія.
sport.ua

Для шанувальників львівських «Карпат» головною новиною тижня стала звістка не так про майбутній важливий матч у Києві проти донецького «Олімпіка», як відставка багаторічного генерального директора клубу Ігоря Дедишина. У футбольних колах її тепер обговорюють не менше, аніж підсумкове третє місце «Карпат» після трьох турів чемпіонату. Найбільше вболівальників цікавить, що стало головною причиною відставки Дедишина і де зараз працюватиме уже  екс-працівник «зелено-білого» клубу.

Варіантів багато, але який з них є дійсно правильним, сказати дуже і дуже непросто. Мабуть, реальні причини цієї відставки ми не дізнаємось ніколи, а з іншого боку,  можна поставити собі риторичне запитання: а воно нам треба?

Перший матч після відставки Дедишина «Карпати» виграли. Команда Ігоря Йовічевіча у відверто нічийному та сонному матчі перемогла на стадіоні Баннікова у Києві донецький «Олімпік» - 1:0. Єдиний влучний удар в усьому матчі завдав Денис Кожанов у першому таймі.

Матч «Олімпік» - «Карпати» відкривав програму ігор третього туру чемпіонату України.  І, варто відзначити, відкрив так, що вболівальники на трибунах ледь не заснули. Хоч і «Карпати», і «Олімпік» намагалися грати для вболівальників, це їм вдавалося не завжди. Якщо відверто, то у спекотну погоду і не пригадаєш видовищних матчів за участю «Олімпіка» на стадіоні імені Баннікова у Києві.

У цьому матчі переміг той, кому більше пощастило і хто реалізував свій момент. Підопічні Ігоря Йовічевіча святкували перемогу у доволі рівному та нічийному матчі. «Олімпік» мав не один момент для того, аби відігратися. Майстерність воротаря Романа Мисака, а також брак влучності гравців «Олімпіка» і призвели до того, що «Карпати» втримали бажаний для себе результат.

Перемігши двічі поспіль, «Карпати» не те, що віддалилися від зони вильоту, а й взагалі опинилися у зоні єврокубків. Після «Шахтаря» та «Динамо» в турнірній таблиці розмістилися «Карпати». Чи надовго? На це запитання дасть відповідь лише час та гра «зелено-білих»…

Серед інших матчів третього туру варто відзначити синхронні перемоги «Шахтаря» та «Динамо». «Гірники» у «тренувальному» матчі на «Арені Львів» з рахунком 2:0 обіграли «Говерлу», повністю складену з орендованих гравців київського «Динамо».  На відміну від «Шахтаря», перемога «Динамо» на виїзді  далася складніше. Мораес та Ярмоленко зуміли забити у ворота «Чорноморця» лише в компенсований арбітром час.

Дніпропетровський «Дніпро» втратив ще два очки у чемпіонаті. Команда Мирона Маркевича врятувалася від поразки у Полтаві, де зустрічалася з місцевою «Ворсклою» - 1:1.Маючи у своєму активі 5 очок, «Дніпро» займає четверте місце. Стільки ж очок у харківського «Металіста».

У 4 турі чемпіонату, який відбудеться найближчого вікенду, «Карпати» на стадіоні «Україна» приймуть одеський «Чорноморець». Також цього дня відбудеться центральний матч туру, у якому «Дніпро» прийме «Динамо».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ