Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Карпати»: Перемога, на яку награли

Львівські «Карпати» не мали проблем з запорізьким «Металургом» у 13 турі чемпіонату Прем’єр-ліги. Команда Ігоря Йовічевіча хоч і мінімально, зате впевнено обіграла аутсайдера чемпіонату. Підсумковий рахунок матчу – 1:0 на користь «зелено-білих». Єдиний гол за «Карпати» зі штрафного забив захисник Володимир Костевич.

Матч проти запорізького «Металурга» доволі прогнозовано не викликав ажіотажу на трибунах стадіону «Україна». Так сталося цього сезону, що матчі «Карпат» у чемпіонаті України не викликають особливого ажіотажу у вболівальників. І причин на це, мабуть, що декілька: по-перше, «Карпати» у цьому сезоні хоч і грають краще, аніж в минулому, проте наразі не демонструють стабільну та результативну гру, яка до вподоби будь-якому вболівальнику; по-друге, львівських вболівальників розбалували матчами на «Арені Львів», особливо поєдинками Ліги Чемпіонів. Оскільки у Львові і час від часу грають і національні збірні України (як і чоловіча, так і жіноча), то матчі «Карпат» у прохолодні вечори на «Україні» для багатьох вболівальників поступово відходять на другий план.

Ще перед 13 туром чемпіонату Прем’єр-ліги КДК ФФУ дискваліфікував фанатські сектори «Динамо» та «Карпат», відповідно найвідданіші поклонники команди Ігоря Йовічевіча перемістилися у 14 сектор стадіону «Україна». Фанати «Карпат» не замовкали протягом усього тайму: «зелено-білі» хоч і майже при порожніх трибунах, але під крики власних фанів хитали оборону запорізького «Металурга».

Якщо відверто і коротко, то «Карпати» повністю переграли «Металург» у цьому матчі. Хлопці Ігоря Йовічевіча були на голову сильнішими, аніж хлопці Анатолія Чанцева. «Карпати» переважали суперника в усіх компонентах гри. Далеко не найкращі часи запорізького «Металурга» відбивалися на грі команди гостей і на футбольному полі. «Карпати» у цьому матчі створили набагато більше, аніж суперник. «Карпати» виглядали яскраво, «Металург» - блідо. Рахунок 1:0 на табло після фінального свистка арбітра не повністю відображав перебіг подій на полі.  «Карпати» забили далеко не стільки скільки планували, а гості, хоч і не мали багато моментів для взяття воріт, але воротар Роман Підківка в усіх епізодах грав безпомилково.

Після перемоги над запорізьким «Металургом» «Карпати» залишилися на сьомому місці в турнірній таблиці. Після 12 матчів в активі «зелено-білих» 16 очок. До слова, матч проти «Металурга» був для «Карпат» останнім у першому колі. Домашній поєдинок «Карпат» проти харківського «Металіста» буде уже першим у другому колі. Він відбудеться на стадіоні «Україна» у Львові у суботу, 7 листопада.

«Карпати» (Львів) – «Металург» (Запоріжжя) - 1:0 (1:0)

«Карпати»: Підківка, Кравець, Гітченко, Пластун (Новотрясов, 22), Костевич, Кльоц (Даушвілі, 59), Голодюк, Худоб’як, Кожанов (Карноза, 69), Ксьонз, Чачуа.

«Металург»: Бабійчук, Корнєв (Алі, 82), Татарков (Стефурак, 89), Каплієнко, Юсов, Кулинич, Орелесі, Жураховський, Клименчук, Гвілія, Попов.

Гол: Костевич, 41.

Попередження: Орелесі, 21, Каплієнко, 40, Кулинич, 74.

Арбітр – Іван Бондар (Київ). 

Асистенти арбітра: Андрій Мотика, Едуард Карапетян (обидва – Тернопіль). 

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ