Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Карпати»: врятували гру, зберегли шанси на Лігу Європи

Львівські «Карпати» знову не перемогли на «Арені Львів». Уже восьмий матч поспіль на цьому стадіоні «зелено-білі» не святкують власної перемоги після фінального свистка арбітра.

Слова про не фартовий для «Карпат» стадіон уже стали буденністю, ними нікого не здивуєш. У матчі проти «Олександрії» «леви» були дуже близькими до того, щоб знову програти на «Арені Львів». Втім, від поразки львівську команду на останніх хвилинах врятував Артур Карноза. У цьому матчі гравець, що вийшов на заміну, оформив дубль, а зустріч між претендентами на Лігу Європи завершилася внічию 2:2.

Ще перед матчем «Карпат» та «Олександрії», зважаючи на дискваліфікацію «Дніпра» з єврокубків, гру між командами розцінювали як битву за путівку до Ліги Європи. Такий поворот подій за шість турів до фінішу для деяких вболівальників виглядав смішно: мовляв ні «Олександрія», ні «Карпати» за своєю грою не заслуговують на путівку до Ліги Європи. Втім, факт є факт. Для когось, здавалося б, нереальне завдання у цьому сезоні, стало ймовірним.

Перед матчем з «Карпатами» в «Олександрії» шанси зіграти у єврокубках були вищими, ніж у їхніх суперників. Команда екс-«карпатівця» Володимира Шарана до цього матчу мала на 5 очок більше, аніж «Карпати», а відтак, зважаючи на турнірну таблицю, гостей у цьому матчі влаштовувала нічия. «Карпатам» у потрібно було лише перемагати, і не тільки через те, що стадіон «Арена Львів» є не фартовим для «зелено-білих».

Невдоволений свист вболівальників «зелено-білих» після завершення першої 45-хвилинки – яскравий приклад того, як грали команди у першому таймі. Мінімум ударів в ствір воріт, мінімум небезпечних моментів і дуже багато боротьби – усе, що награли обидві команди у першій половині гри. Такий футбол був явно не  до вподоби вболівальникам: на такі «Карпати» вони не те що на матчі не ходитимуть, а й навіть не дивитимуться їх по телевізору.

Нудний і безгольовий перший тайм матчу повністю компенсувала друга його половина. «Карпати», ймовірно, отримавши «на горіхи» від Володимира Беззуб’яка, додали у швидкостях у другому таймі і щосили намагалися бодай щось створити біля воріт «Олександрії». Кілька ударів «зелено-білих» воротарю «Олександрії» Богдану Новаку з труднощами таки вдалося відбити, проте, першими у цьому матчі забили хлопці Володимира Шарана. Віталій Пономар вдало підставив ногу чи то після пасу, чи то після удару Дмитра Леонова.

Як виявилося згодом, в «Карпат» у цьому матчі був свій «джокер» - Артур Карноза. Спочатку Карноза з гри пробив у ліву від воротаря дев’ятку, а уже в компенсований арбітром час врятував «Карпати» від поразки, майстерно пробивши зі штрафного у ту ж дев’ятку. Що цікаво, гравцям «Олександрії» у цьому матчі вдалося вийти вперед на 75-ій хвилині, коли Артем Чорній вдало виконав штрафний удар. Рикошет від Гегама Кадимяна дезорієнтував воротаря «зелено-білих» Романа Мисака.

Нічия 2:2 у цьому матчі більше влаштувала «Олександрію», аніж «Карпати». «Зелено-білі» ж не змогли наблизитися до єврокубків. Відстань у 5 очок між «Карпатами» та «Олександрією» зберігається, а до завершення чемпіонату залишається 5 турів. «Карпати» зіграють на виїзді з «Волинню», «Ворсклою» та не зіграють з запорізьким «Металургом», який знявся з чемпіонату України. У цьому матчі «Карпати» автоматично отримають 3 очки. На «Арені Львів» «Карпати» поміряються силами з ужгородською «Говерлою» та донецьким «Шахтарем».

В «Олександрії» календар до завершення чемпіонату важчий, аніж у «Карпат». «Олександрія» вдома прийме «Зорю», «Дніпро» та «Говерлу», а на виїзді зіграє з «Ворсклою» та «Волинню». Відіграти «Карпатам» 5 очок буде хоч і не просто, але це завдання не виглядає нереальним. Поразка «Карпат» на «Арені Львів» від «Олександрії» поховала б ці шанси майже остаточно.

До слова, почесний президент «Карпат» Петро Димінський в інтерв’ю програмі «Профутбол» висловив компліменти «Олександрії»:

«Ми грали з досить сильною командою. «Олександрія» - організована і дисциплінована команда. Ми грали непогано, але забиваємо більше собі, ніж в чужі ворота. Якщо навчимося забивати в чужі ворота і не допускати помилок біля своїх воріт, то все у нас попереду. В тому, що ми знову не виграли на «Арені Львів», нічого страшного не бачу. Грали проти досить серйозної команди, і якщо «Олександрія» потрапить в Лігу Європи, я не думаю, що для когось матчі з таким суперником стануть легкою прогулянкою. Через такі ігри ми набираємося досвіду, адже в команді багато молодих футболістів».

На запитання, хто реально тренує команду, Петро Петрович відповів делікатно: мовляв, давайте дочекаємося завершення чемпіонату, а тоді поговоримо про це конкретно. Що цікаво, на трибунах «Арени Львів» за матчем спостерігав Олег Лужний – головний над усіма тренерами «Карпат», а діями команди знову керував Володимир Беззуб’як.

У неділю, 17 квітня, «Карпати» на виїзді зіграють з «Волинню».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ