Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Карпати»: Самі в усьому винні

Львівські «Карпати» у першому матчі нового чемпіонату Прем’єр-ліги поступилися на виїзді харківському «Металісту» - 0:2. У матчі, де «Карпати» награли на нічию, команда Ігоря Йовічевча, пропустивши два необов’язкові м’ячі, у підсумку програла.
Фото: sport.ua

День матчу першого туру нового чемпіонату України між «Металістом» та «Карпатами» співпав з 46 Днем народження колишнього тренера «Карпат» і теперішнього «Металіста» Олександра Севідова. Саме з привітань відомого українського тренера і розпочався цей поєдинок.

Стартові хвилини матчу, у яких «Карпати» заволоділи ігровою та територіальною ініціативою, дав зрозуміти наступне: гра проходитиме у невисокому темпі та з невеликою кількістю гольових моментів. У першій половині матчу і «Карпати», і «Металіст» таки створили по одній хорошій можливості забити перший гол у чемпіонаті.

Худоб’як, пробиваючи метрів з 11, не зміг переграти воротаря Погорілого, а Бобко після помилки капітана «зелено-білих» Гітченка також не пробив голкіпера. Роман Мисак у цьому епізоді зіграв вище усіляких похвал. Неприємною новиною для «Карпат» у першому таймі стала травма одного з лідерів «Карпат» Ігоря Худоб’яка. Замість нього на поле вийшов молодий Вадим Страшкевич.  

До завершення першого «Карпати» мали один хороший момент для того, аби вийти вперед. Після передачі Голодюка Довгий ледь не зрізав м’яч у власні ворота у боротьбі з нападником «Карпат». У цьому епізоді «Металіст» знову виручив Погорілий, перевівши м’яч на кутовий.

Здавалося, без забитих голів команди підуть на першу у новому сезоні перерву. Біди біля воріт обох команд нічого не віщувало, однак це лише на перший погляд. «Металіст» втік у контратаку, яку зовсім необов’язковим фолом завершив Пластун. Захисник «Карпат» не за правилами і зовсім необов’язково зрубав з ніг Олексія Довгого. Пенальті хоч і не бездоганно, але таки реалізував Володимир Прийомов.

Пропустивши гол у роздягальню, «Карпати» ледь не зрівняли рахунок ще у першому таймі. Після передачі кутового та передачі Пластуна на Костевича останній не зміг дотягнутися до м’яча і момент було втрачено.

Перевага «Карпат» стала відчутнішою у другому таймі. «Металіст» повністю віддав ініціативу «Карпатам», побудувавши свою гру на контратаках. Якщо відверто, то така гра від команди Олександра Севідова більше розчаровувала, оскільки оборона «Металіста» іноді нагадувала два автобуси, які пройти галичанам було дуже й дуже непросто.

Безглуздий пропущений гол з пенальті суттєво ускладнив життя «Карпатам» у другому таймі. «Зелено-білим» доводилося не тільки ламати позиційну оборону суперника, а ще й слідкувати за тим, аби реактивний нападник Прийомов не створив проблем обороні гостей.

Найреальніший момент забити «Карпати» втратили у середині другого тайму. Невпевнена гра Погорілого на виході та швидкий пас Кожанова на Страшкевича завершилися тим, що Вадим, пробиваючи у порожні ворота метрів з 20, пробив у захисника Курілова.

Не забивши у цьому епізоді, «Карпати» пропустили у наступному. Якщо у першому епізоді гол привіз Пластун, збивши Довгого, то у цьому епізоді Даушвілі загубив м’яч поблизу власного штрафного майданчика і дозволив Довгому вивести на удар Прийомова. Передача першого та удар другого були бездоганними – 2:0 на користь «Металіста».

Врятувати цей матч «Карпати» хоч і намагалися, проте самі розуміли, що другий гол Прийомова фактично відправив гостей до Львова ні з чим. Як і зізнався після матчу головний тренер «Карпат» Ігор Йовічевіч, цей гол вбив його команду. Більше того, наставник «Карпат» додав, що його команда програла підбір в центрі поля і це також стало один з важливих факторів у підсумоковій поразці. 

Якщо відверто, то «Карпати» грали хоч і не так впевнено як наприкінці минулого чемпіонату, проте такий «Металіст» команда Йовічевіча могла і обігрувати. Харків’яни своєю грою аж ніяк не порадували, а інколи і взагалі розчаровували. Недарма після гри Олександр Севідов, який отримав чудовий подарунок у 46 День народження, зауважив, що його задовольнив лише результат. За словами Севідова, а з ним не погодитися важко, роботи у цій команді у нього ще непочатий край.

«Карпатам» після цієї необов’язкової поразки не слід вішати носа, а з усією відповідальністю готуватися до матчу другого туру проти дніпродзержиснької «Сталі». Цей матч відбудеться у Львові на стадіоні «Україна» у суботу, 25 липня.

«Металіст» (Харків) – «Карпати» (Львів) – 2:0 (1:0)

«Металіст»: Погорілий, Зубейко, Полянський, Курілов, Соболь, Ковальчук, Довгий, Рудика, Барілко (Чурко, 54), Бобко (Куліш, 67), Прийомов (Нойок, 90+4).

«Карпати»: Мисак, Мірошніченко, Гітченко (Новотрясов, 46), Пластун, Костевич, Чачуа, Даушвілі, Голодюк, Карноза (Гуцуляк, 78), Худоб’як (Страшкевич, 19), Кожанов.

Голи: Прийомов, 45+2 (пен.), 76.

Попередження: Рудика, 56 – Гітченко, 28, Новотрясов, 59, Пластун, 90+3.

Вилучення: Рудика, 89 (друге попередження).

Арбітр – Олександр Дердо (Іллічівськ, Одеська обл.).

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ