Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Карпати»: У більшості грати не вміємо

Львівські «Карпати» та луганська «Зоря» не виявили переможця у матчі 7 туру чемпіонату Прем’єр-ліги. Колектив Ігоря Йовічевіча не зумів як слід використати чисельну більшість протягом 80 хвилин ігрового часу. У підсумку лише нічия 1:1, яка, по суті, і виявилася справедливим підсумком матчу на «Україні».

Одразу з початку матчу і «Карпати», і «Зоря» взяли високий темп, проте до справжніх небезпечних моментів справа не доходила. Один з ключових моментів у цьому матчі стався на 10 хвилині, коли арбітр Анатолій Жабченко за фол Сівакова на Худоб’яку показав захиснику «Зорі» максимально суворе покарання – червону картку. Якщо відверто, то Жабченко у цьому епізоді міг давати гравцю «Зорі» жовту картку, оскільки Худоб’яка уже доганяв інший захисник гостей.

З перспективного штрафного «Карпати» не забили. Постріл Карнози був мимо воріт. Після цього штрафного «Карпати» пропустили. Караваєв показав захисникам «Карпат» як потрібно грати корпусом, ввірвався у штрафний майданчик та зовнішньою сторони стопи пробив в дальній від Мисака кут воріт.

Як сказав після гри головний тренер «Карпат» Ігор Йовічевіч, цей гол став шоком для його команди. «Карпати», маючи на одного гравця на полі більше, ніяк не могли знайти свою гру. Голкіпер «Зорі» Микита Шевченко не мав багато роботи. Більше того, «Зоря» у чисельній меншості моментами виглядали цікавіше, аніж «Карпати».

Лише наприкінці першого тайму «Карпати» заграли активніше. Гра перемістилася на частину поля «Зорі», проте ситуація з забитими голами та небезпечними моментами й надалі була поганою. За увесь перший тайм «Карпати» не завдали в ствір воріт жодного точного удару.

У другому таймі з появою атакувального півзахисника Кожанова справи у «зелено-білих» почали покращуватися. Кожанов вийшов на поле замість Костевича і саме від нього йшло чи не найбільше небезпеки. Що цікаво, коли забивали «Карпати» у середині тайму, якраз Худоб’як забивав після передачі Кожанова. Гол Ігоря виявився дуже ефектним, оскільки Худоб’яку вдалося прицільно пробити в падінні головою у боротьбі з захисником.

При рахунку 1:1 «Зоря» уже більше грала у такий футбол, аби втримати цей результат. В контратаки підопічні Юрія Вернидуба якщо і бігли, то без особливо успіху. Натомість атаки «Карпат» також не мали чогось надзвичайного.

Старання команди Йовічевіча забити переможний гол не увінчалися успіхом у другому таймі. Більше того, за другу жовту карту поле достроково покинув один з лідерів команди Ігор Худоб’як. До слова, арбітр Анатолій Жабченко з Хмельницького у цьому матчі показав 10 жовтих карток та дві червоних. Вболівальники навіть в інтернеті жартували з Жабченка, мовляв арбітр захворів на жовтуху…

У 8 турі чемпіонату «Карпати» зіграють на виїзді з «Олександрією». Цей матч відбудеться 20 вересня.

«Карпати» – «Зоря» – 1:1 (0:1)

«Карпати»: Роман Мисак, Амбросій Чачуа, Андрій Гітченко, Дмитро Кльоц (Вадим Страшкевич, '83), Павло Ксьонз (Василь Кравець, '78), Денис Мірошниченко, Ігор Пластун, Артур Карноза, Володимир Костевич (Денис Кожанов, '46), Ігор Худоб’як, Олег Голодюк
«Зоря»: Микита Шевченко, Андрый Пилявський, Артем Гордієнко, Євген Опанасенко, Олександр Караваєв, Філіп Будківський (В’ячеслав Танковский, '83), Дмитрj Гречишкін, Іван Петряк (Желько Любеновіч, '66), Михайло Сіваков, Микита Каменюка, Руслан Малиновський (Джаба Ліпартія, '76)
 

Арбитр: Анатолій Жабченко (Хмельницький)

Голи: Ігор Худоб’як, 65 - Олександр Караваєв, 11.
Попередження: Амбросій Чачуа, 18. Павло Ксьонз, 19. Ігорь Худоб’як, 32. Артур Карноза, 36. Денис Мірошниченко, 56. - Дмитро Гречишкін, 21. Іван Петряк, 32. Артем Гордієнко, 43. Руслан Малиновський, 75. Желько Любеновіч, 93.
Вилучення: Ігор Худоб’як, 95. - Михайло Сіваков, 9.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ