Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Розгром від Роналду, Бензема та…арбітра

Донецький «Шахтар» з розгромної поразки стартував у груповому раунді Ліги Чемпіонів. Команда Мірчі Луческу у матчі стартового туру з рахунком 0:4 на виїзді поступилася зірковому «Реалу». Вирішальним у матчі став початок другого тайму, коли Тарас Степаненко награв на вилучення, а хорватьский арбітр Іван Бебек призначив один несправедлий та один сумнівний пенальті, забивши з яких, Кріштіану Роналду поховав усі шанси суперника навіть на нічию.
sport.ua

Перший тайм матчу першого туру групового турніру Ліги Чемпіонів за винятком кількох «але» «Шахтар» провів добре. Перш за все, потрібно по-справжньому зрівняти силу та клас команд віце-чемпіона України та без перебільшення титулованого гранда світового футболу.

Те, що «Шахтар» гратиме на «Сантьяго Бернабеу» «другим» номером, можна було легко передбачити, а от те, що команда Мірчі Луческу лише мінімально поступиться супернику у володінні м’ячем – приємна несподіванка. «Реал»-машина у першій 45-хвилинці грала дуже і дуже непогано. Особливо небезпечно біля воріт Пятова було тоді, коли «вершкові» включали швидкості та грали нестандартно в атаці. В одному з таких епізодів француз Бензема пробачив «Шахтар», не влучивши з вбивчої позиції у порожні ворота. Не можна не віддати належне і зірці світового футболу Роналду, який вивів нападника своєї команди фактично сам на сам з воротарем українського клубу. Кіпер «Шахтаря» був обіграний ще до удару, проте стовідсотковий момент Бензема змарнував.

Загалом, «Реал» у першому таймі виглядав справді машиною. Втім, незважаючи на це, контроль м’яча у команди Луческу вдавався. Гості комбінували на межі фолу і навіть в деяких епізодах йшли в позиційні атаки чи контратаки. Втім, прострілів Азеведо з лівого флангу для чогось серйозного виявилося замало.

«Реал» у першому таймі свого добився після помилки на виході Пятова. Ракицький залишив м’яч для воротаря, але Пятов у простій ситуації випустив його з рук прямісінько на Бензема. Другий гольовий шанс француз марнувати не мав права – 1:0.

Фатальна помилка Пятова на виході заставила віце-чемпіона України бігти вперед на початку другого тайму. І за це «Шахтарю» потрібно віддати належне. Хоч і «Реал» свої моменти в атаці створював набагато легше аніж суперник, проте коли «гірники» були у повному складі, то такого суперника команді Рафаеля Бенітеса варто було остерігатися.

Якщо відверто, то будь-які шанси бодай на нічию розтанули на 50 хвилині, коли за другу жовту картку поле завчасно покинув чи не головний руйнівник атак зіркових іспанців Тарас Степаненко. Хоч і півзахисник «Шахтаря» підвів свою команду, проте сказати щось погане про гру Степаненка язик не повернеться. Перший тайм цього матчу і п’ять хвилин другої 45-хвилинки наочно довели наскільки це важлива фігура у теперішньому складі «помаранчево-чорних».

У чисельній меншості в позитивний результат вірити було годі. Головним завданням для команди Луческу було зберегти власне обличчя та, мабуть, програти з якомога меншим рахунком. Впоратися з цим завданням було нереально, оскільки хорватський арбітр Іван Бебек спочатку помилково після підказки п’ятого арбітра за воротами, який навіть теоретично не міг бачити чи зіграв Срна рукою після удару Роналду чи ні, призначив пенальті, а за кілька хвилин Бебек призначив ще один пенальті за випадкову гру рукою Азеведо після серії рикошетів у штрафному майданчику. В обох випадках Роналду переграв Пятова, а ще один гол найзірковіший футболіст світу забив з добивання, після того, як Пятов відбив потужний постріл Марсело з-за меж штрафного майданчика.     

Як мінімум дві нагоди довести рахунок до 5:0 мав Бензема. Карім у першому епізоді пробив над воротами, а у наступному не обійшлося без майстерності Андрія Пятова.

Забити гол престижу «Шахтар» міг лише в компенсований арбітром час. Після удару Тейшейри та рикошету від захисника воротар Навас перевів м’яч на кутовий.

Незважаючи на розгром, критика гри «Шахтаря» у цьому матчі буде безпідставною. «Шахтар» грав як міг, а точніше так як дозволяв «Реал». Гранд світового футболу і саме тому є грандом, що своїм суперникам не дає створити майже нічого. Якби не кілька «але», в тому числі і арбітр Іван Бебек, могли розраховувати на кращий результат. Наразі 0:4, і, як то кажуть, маємо що маємо. Незважаючи на дискваліфікацію Степаненка, шанси у грі з ПСЖ будуть. «Арена Львів» у Лізі Чемпіонів 30 вересня підтримає «Шахтар».

«Реал» – «Шахтар» – 4:0 (1:0)

«Реал»: Кейлор Навас, Даніель Карвахал, Марсело, Серхіо Рамос (Начо Фернандес, '59), Рафаель Варан (Пепе, '46), Іско, Лука Модріч, Гарет Бейл (Матео Ковачіч, '31), Тоні Крооc, Карім Бензема, Криштіану Роналду

«Шахтар»: Андрій Пятов, Олександр Кучер, Тайсон (Максим Малишев, '67), Марсіо Азеведо, Ярослав Ракицький, Алекс Тейшейра, Олександр Гладкий (Бернард, '82), Ромеро Марлос (Віктор Коваленко, '74), Даріо Срна, Тарас Степаненко, Фред

Арбітр: Іван Бебек (Хорватія)

Голи: Карім Бензема, 30, Кріштиану Роналду, 55, з пенальті, 63, з пенальті, 81

Попередження: Тарас Степаненко, 32. Даріо Срна, 54. Олександр Кучер, 75. Максим Малишев, 80.
Вилучення: Тарас Степаненко, 50.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ