Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК «Скала»: На другу лігу – у статусі фаворита

Футболісти стрийської «Скали» поступово завершують підготовку до офіційних матчів у другій лізі.

Команда Василя Малика за один день двома різними складами провела одразу два поєдинки – проти обласних ФК «Самбір» та ФК «Калуш». В обох матчах «малиново-зелені» святкували перемоги. «Самбір» на виїзді обіграли з рахунком 2:1, а «Калуш» розгромили з рахунком 4:0.

Головним завданням для футболістів «Скали» у цих матчах було, без сумніву, дати ігрову практику та максимальну нагрузку кожному футболісту команди. Як і у Самборі, так і у Моршині Василь Малик робив усе можливе, аби кожен футболіст провів на полі усі 90 хвилин, а команда отримала непоганий спаринг. Зважаючи на те з ким «Скала» уже грала, готуючись до старту чемпіонату у другій лізі, варто зауважити, що «Самбір» та «Калуш» після «Металіста», «Волині» та «Миколаєва», без сумніву, були слабшими суперниками у порівнянні з іншими командами, однак, як то кажуть, аби набратися впевненості, то треба комусь і набити цілу торбу голів.

У матчі проти ФК «Калуш», що займає четверте місце у чемпіонаті Івано-Франківської області, рахунок 4:0 далеко не той, що міг би бути. Ще у першому таймі «Скала» створила з 7-8 гольових моментів, з яких реалізувала максимум половину. Дубль Цюцюри та голи Квича і Подоляка зняли питання про переможця цього матчу ще у першому таймі. Клас однієї команди суттєво відрізнявся від іншої. З усієї поваги до ФК «Калуш», але «Скала» робила з суперником у першому таймі усе, що хотіла.

У другому таймі Василь Малик ускладнив завдання своїй команді, навмисно знявши одного гравця з поля. Відтак, 40 хвилин «Скала» грала 10 проти 11, а ще п’ять хвилин 9 проти 11, оскільки пошкодження отримав захисник Ігор Коцюмака. Хоч і «Скала» у другому таймі виглядала цікавіше, «малиново-зелені» більше не забивали. Варто відзначити, що у цьому матчі за «Скалу» грало двоє потенційних новачків команди, які відверто нічим особливим у цьому матчі не відзначилися.  

У Самборі, де проти місцевого ФК «воювали» інші гравці «Скали», мабуть, які менше наближені до основного складу, інтрига була до останніх хвилин зустрічі. Голів Романа Ботвинника та Андрія Кохмана виявилося достатньо для того, аби «Скала» обіграла міцного середняка чемпіонату Львівської Прем’єр-ліги.

Розпочала свою підготовку до сезону і молода та перспективна «Скала» U-19. Віддавши семеро гравців до основного складу «Скали», які через свій вік уже не можуть грати у 19-річній команді, наставнику команди Павлові Кікотю доведеться будувати дещо інший колектив. За словами Кікотя, в команді наразі є кілька проблемних позицій, які тренер планує закрити найближчим часом. На ці позиції уже прибули кілька потенційних новобравців, однак чи залишуться вони в команді, чи ні, говорити наразі рано.

Гравці «Скали» U-19 у селі Миртюки, що поблизу Моршина, провели товариський матч зі збірною вільних агентів Стрийщини. У цьому матчі «малиново-зелені» святкували перемоги з рахуном 5:2. Попереду в команди Павла Кікотя ще чимало товариських матчів, а відтак саме у них формуватиметься новий склад оновленої «Скали» U-19, яка гратиме серед 19-річних команд Прем’єр-ліги.

22 липня основний склад «Скали» зіграє матч 1/32 фіналу Кубка України проти аматорської команди «Балкани» з селища Білозор’я, що в Одеській області, а 26 липня стрияни зіграють перший матч нового чемпіонату другої ліги. «Скала» прийматиме відроджений рівненський «Верес». Фахівці в один голос схиляються до думки, що в цьому році уже «битий вовк» зі Стрия позмагається за високі місця у чемпіонаті другої ліги.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Фото ФК "Скала"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ