Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбольний бум у Львові: куди піти на вихідних?

Субота та неділя, 15 та 16 липня відповідно, буде справжнім футбольним бумом не тільки в Україні, а й у Львові зокрема. Свої домашні матчі проведуть львівські «Карпати», винниківський «Рух», ФК «Львів» та стрийська «Скала». Волею календаря усі команди з Львівщини офіційний сезон розпочинають вдома.

Новий чемпіонат Прем’єр-ліги України львівські «Карпати» розпочнуть на стадіоні «Україна» з «Зіркою» з Кропивницького. Погравши тривалий час на «Арені Львів», «Карпати» повертаюся на рідну та фартову «Україну». Керівництво «зелено-білих» та «Арени Львів» побили горшки між собою, так і домовившись про матчі «Карпат» на «Арені Львів». Гендиректор «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький звинуватив керівництво «Арени Львів» у непрофесіоналізмі, натомість керівники «Арени Львів» у дещо коректнішій формі пояснили чому не домовилися з «Карпатами».

Матч проти «Зірки» оновлені «Карпати» проведуть у неділю, 16 липня, на стадіоні «Україна». Матч розпочнеться о 17:00 за київським часом. Нагадаємо, на цей матч «Карпати» уже вийдуть з новим головним тренером Серхіо Наварро та групою новачків, більшість з яких легіонери. Яких результатів очікувати від «Карпат» у цьому сезоні, наразі не наважиться сказати ніхто. Втім, будемо вірити, що Серхіо Наварро стане другим Олегом Кононовим.

У суботу, 15 липня, у Раві-Руській дублюючий склад «Карпат» прийме «Зірку» з Кропивницького. Початок матчу на стадіоні «Локомотив» - 17:00.

Винниківський «Рух» цього вікенду дебютуватиме у першій лізі України. Команда Руслана Мостового в історичному для себе матчі на стадіоні імені Богдана Маркевича поміряється силами з «Колосом» з Ковалівки, що у Київській області. Початок матчу у Винниках – 17:00. Для вболівальників очікує справжнє свято футболу та лотерея від президента клубу Григорія Козловського. Двадцять щасливчиків отримають грошовий подарунок у розмірі 500 гривень. Ймовірно, такий крок від президента «Руху» буде серйозним заохоченням для вболівальників вибрати саме матч «Руху», а не ФК «Львів», який гратиме в той час на іншому стадіоні.

У період літнього міжсезоння склад «Руху» доволі прогнозовано зазнав змін. Особливо хотілося б відзначити тих гравців, які прийшли до команди. Мова йде про воротаря Олександра Воробея, захисників Ігоря Дуця, Володимира Заставного, Василя Білого, півзахисників Євгена Лозового та Миколи Буя. Про завдання на сезон керівники «Руху» поки що говорять просто – перемога в кожному матчі. Втім, не складно здогадатися, що реальне завдання на сезон команда почує уже по ходу сезону, коли зрозуміє реальний стан власних справ на новому для себе рівні. У новому сезоні «Рух» уже здобув одну перемогу у Кубку України, обігравши на виїзді володаря Кубка України серед аматорів «Чайку» з Київської області – 2:0.

Не менш вдало у Кубку України стартував ФК «Львів». У першому попередньому раунді команда Андрія Чіха у Раві-Руській перемогла дебютанта першої ліги «Кремінь» з Кременчука. У ворота суперника «городяни» забили двічі, а от власні володіння зберегли на замку. У суботу, 15 липня, ФК «Львів» повертається на професійний рівень. У домашньому матчі першого туру другої ліги ФК «Львів» зіграє з чернівецькою «Буковиною». Матч відбудеться на оновленому стадіоні СКІФ (вул. Черемшини, 17), який до належного стану привів президент клубу Роман Михайлів. Дебютний матч для «Львова» у першій лізі розпочнеться о 17:00, а відтак вболівальникам уже доведеться вибирати чи залишитись у Львові, чи їхати у Винники.

Ще один матч професійних команд на Львівщини відбудеться також у суботу, 15 липня. У Моршині на стадіоні «Медик» стрийська «Скала» прийме ФК «Тернопіль». Обидві команди ще минулого року виступали у першій лізі, однак через невдалі результати за спортивним принципом понизились у класі. «Скала» через відсутність договору з керівниками міста про оренду стадіону «Сокіл» у Стрию вирішила перебратися до Моршина, де, зрештою, і знаходиться клубна база та власний стадіон. Якщо відверто, то президент клубу Микола Кміть у Моршині зробив чудові футбольні умови, а тому грати на стадіоні, де, до речі, відбувалися поєдинки юнацької Ліги Чемпіонів, буде приємно усім. За повідомленнями офіційної сторінки «Скали» у соцмережі facebook,, вхід на матч для вболівальників буде платним – 20 гривень.

Що цікаво, клуб на матч першого туру проти «Тернополя» заявив лише 17 футболістів. У період літнього міжсезоння «Скалу» покинуло чимало футболістів, а відтак головному тренеру команди Роману Гнатіву потрібно було шукати їм заміну. Саме через довге формування складу «Скала» знялася з Кубка України, так і не поїхавши на матч проти «Таврії». Швидше за все, «Скалі» буде зарахована технічна поразка і виліт з Кубка України.

Чого очікувати від «Скали» та «Львова» у другій лізі, сказати непросто. Обидві команди, швидше за все, не будуть внизу турнірної таблиці, а от чи зможуть поборотися з найсильнішими командами, побачимо зовсім скоро.

Юрій Ромась, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ