Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ігор Савицький: З фінансовими проблемами ми вийшли до Суперліги

Великий баскетбол повертається до Львова. У четвер, 25 травня, у палаці спорту «Галичина» відбудеться другий фінальний матч плей-офф вищої ліги, у якому «Львівська Політехніка» прийматиме івано-франківську «Говерлу». Початок матчу запланований на 19:00, вхід для вболівальників буде безкоштовним.

У першому матчі в Івано-Франківську «Львівська Політехніка» поступилася з рахунком 65:80, а відтак права на помилку у львів’ян немає, оскільки фінальна серія триває до двох перемог однієї з команд. Враженнями від матчу в Івано-Франківську, а також від сезону загалом поділився директор клубу Ігор Савицький.

Ігоре Васильовичу, наскільки складно команді було пробитися до фіналу плей-офф?

Дуже складно, оскільки протягом сезону наші перемоги чергувалися з поразками. Простих ігор для нас не було. На  жаль, в команді є фінансові проблеми, тому в таких умовах тренеру працювати важко. Дуже добре, що навіть в таких умовах хлопці зібралися разом і вирішили, що потрібно боротися до кінця.

Кажуть, в команді є заборгованості з заробітною платнею.

Це правда. Заборгованість складає три з половиною місяці. Наразі вдається зібрати кошти на виїзні матчі. Добре те, що хлопці добре розуміють ситуацію. Спонсори від нас не відмовилися, усе обіцяють виплатити. За їхні роботи вони також не отримали виплат, тому наразі така затримка. Думаю, це питання часу. А баскетболістам справді складно, оскільки у них є сім’ї, які треба годувати. До завершення сезону залишилося ще два матчі і наша команда його обов’язково дограє. Те, що наші хлопці дійшли до фіналу, вони уже молодці. Сезон для нас однозначно вдалий, оскільки по ходу турніру вдалося перемагати сильні команди.  

Чого, на Вашу думку, забракло команді у першому матчі фіналу плей-офф в Івано-Франківську, де «Львівська Політехніка» поступилася «Говерлі» з рахунком 65:80?

Протягом сезону з «Говерлою» ми зустрічалися чотири рази: дві перемоги було у нас, дві у них. Важливо те, що «Говерла» краще мотивована, в тому числі і фінансово. Та й склад команди у них дещо ширший, аніж є у нас. Команда планувала виграти чемпіонат у вищій лізі та вийти до Суперліги. Незважаючи на це, нашій команді можна на рівних грати з «Говерлою». Це і підтвердив матч  в Івано-Франківську, до «Говерла» зуміла схилити шальки терезів на свій бік лише наприкінці поєдинку.

Яким буде матч у Львові?

Матч на матч не є схожим. Приємно те, що ми знову зіграємо в палаці спорту «Галичина». Усі матчі вищої ліги ми грали у «Львівській Політехніці». Очікуємо на підтримку вболівальників. Хочеться, щоб матч у Львові дійсно відповідав фіналу.

При будь-якому результаті у фіналі плей-офф вищої ліги «Львівська Політехніка» виборола путівку до Суперліги.

Думаю, це питання розгляду президії Федерації баскетболу України. Усе реально, потрібен нам лише спонсор. Львів однозначно заслуговує на команду Суперліги. Питання з Суперлігою є наразі відкритим.

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ