Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпатам» першу лігу вже не здолати…

Львівські «Карпати» знову програли у футбол. Цього разу «зелено-білі» на виїзді примудрилися вилетіти з Кубка України, поступившись на стадії 1/8 фіналу ФК «Полтаві» - клубу, що представляє першу лігу України. Підсумковий рахунок зустрічі – 2:1 на користь ФК «Полтава».

Вигуки вболівальників «Кубок Львову» втрачають свою актуальність, як мінімум до наступного розіграшу. «Карпати» розчаровують у чемпіонаті України та сенсаційно припиняють свої виступи у Кубку України.

Мабуть, ні для кого з львівських вболівальників не було секретом те, що «Карпати», зважаючи на невдалі виступи команди у національному чемпіонаті, зроблять велику ставку на Кубок України. За перемогу у цьому турнірі почесний президент клубу Петро Димінський навіть пообіцяв для команди космічні преміальні – 25 мільйонів (!) гривень. Сказати, що така мотивація для гравців «Карпат» була те, що треба – не сказати нічого. Ще б пак, як ще мотивувати гравців перемогти у турнірі?

Звісно, виграти Кубок України – дуже складне завдання. І мова тут йде не тільки про теперішній стан сучасних «Карпат». «Зелено-біла» команда в цьому сезоні кілька разів по-справжньому виблискувала і вселяла надію на позитивний результат. Під керівництвом попередника Олега Дулуба, а саме Сергія Зайцева, команда провела фантастичний перший тайм проти донецького «Шахтаря» («Карпати» перемагали після першої 45-хвилинки з рахунком 2:0), непоганий матч проти «Ворскли» (нічия 1:1), яскравий матч проти «Сталі» (перемога на виїзді 3:0). Втім, це лише моменти невеликого позитиву на фоні загального провалу команди. Втім, зважаючи на успішні матчі команди, все-таки жевріла якась надія, що «Карпати» можуть далеко зайти саме у Кубку України.

Те, що «Карпатам» у чемпіонаті України мало що світить у цьому сезоні, мабуть, таки зрозуміло. Несправедливе зняття з команди 6 очок, серія невдалих ігор і підсумкове останнє місце в турнірній таблиці аж ніяк не вселяє надію на майбутнє. Слова ген директора клубу Юрія Дячука-Ставицького на початку сезону про те, що завдання команди у цьому чемпіонаті буде потрапити у першу шістку викликають тепер іронію. А найбільший удар по вболівальниках – це, мабуть, поразка від першолігового середняка ФК «Полтава». Тут, як то кажуть, уже не д сміху.

Кубок України, Кубок Львову та інші побідні слова на цю тему для вболівальників були хоч якоюсь інтригою у сезоні. «Карпатам», зважаючи на провальні виступи у чемпіонату України, і залишалося робити  ставку на Кубок. А тим більше тоді, коли президент готовий щедро розкошелитися за максимальний результат, а вболівальники готові пробачити все. Як підсумок, в 1/8 фіналу у Полтаві «Карпати» поставили хрест на дорозі за Кубком України. Замість вигуків «Чудова гра, немає слів», вболівальники у Полтаві заспівали «Х…ва гра, немає слів»…

Можливо, у Кубковому матчі у Полтаві «Карпатам» дійсно не пощастило, все-таки у другому таймі команда, поступаючись у рахунку, команда грала непогано. Втім, кого це цікавить, коли немає найголовнішого – результату. Хто б що не казав, але «Карпати» на класі повинні перемагати першолігову команду і без особливих проблем повинні виходити до наступного етапу змагань. Пропускати два голи у першому таймі і максимально ускладнювати собі ситуацію на другий тайм – ймовірно, таки перебір. Зрештою, про це та багато чого іншого і набагато неприємнішого про команду пишуть вболівальники «зелено-білих» у різних соціальних мережах та на футбольних сайтах. Добірка найцікавіших коментарів, ймовірно таки, прикрасила б стрічку новин будь-якого спортивного сайту.

Так, в «Карпатах» є кадрові проблеми: травмовані Гегам Кадимян, Артур Карноза та Павло Ксьонз. Усі гравці досвідчені і не завадили б команді у будь-який час. Втім, і без них команда зобов’язана демонструвати кращий результат. Відсутність ключових гравців, погана реалізація гольових моментів, футбольний нефарт чи щось інше уже не може бути виправданням для команди. Так само і не виправданою буде критика у сторону Олега Дулуба – нового головного тренера «Карпат». Куди потрапив білоруський фахівець по ходу сезону, не скаже наразі він сам. Дулуб і його помічники уже намагаються робити певні зміни, в тому числі і кадрові, але поки що лише вникають у роботу, знайомляться з можливостями гравців «Карпат». Найгірше те, що результату немає, і коли він буде і чи буде взагалі, знає лише Всевишній.  

Новим тренерам «Карпат», як і «зелено-білій» команді, хотілося б побажати пережити цю невдачу максимально швидко, і врешті-решт перестати випробовувати терпіння вболівальників. Їх на трибунах під час домашніх матчів уже і так не багато…  Попереду у «Карпат» гра з «Динамо».  Матч 13 туру Прем’єр-ліги відбудеться у Києві, у суботу, 29 жовтня. Важливість цього матчу для «Карпат» та «Динамо» переоцінити складно…

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ