Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Карпати" та "Львів": поразка, і знову поразка…

Матчі дев’ятого туру відкинули ФК "Львів" та ФК "Карпати" ще далі від мрій та цілей про місця у верхній половині турнірної таблиці. Зелено-білі вдома програли дебютанту – "Колосу" з Ковалівки, що у Київській області, а підопічні Володимира Мазяра без очок повернулися з Олександрії.

ʺКарпатиʺ - ʺКолосʺ 1:2 (1:2)

Голи: Назарина 28 – Смирний 8; Волков 44

Якщо дуже стисло переповісти хід першого тайму, то це виглядатиме ось так: ʺКарпатиʺ атакують, ʺКолосʺ ловить на контратаках та провалах у захисті, і, що цікаво, забиває. Помітно, що львів’яни стараються грати в комбінаційний футбол та не звалюватися на прості простріли та навіси з флангу. Та є декілька ʺалеʺ. По-перше, вибудувати гру за дві, три чи навіть п’ять ігор неможливо і якщо ʺКарпатиʺ все ж вирішили змінюватися – процес буде тривалим і важким. По-друге, Роману Санжару не завадило би підівчитися у Антоніо Конте: італієць спершу працює над захистом, куди б не приходив, а вже потім над грою попереду. А підбір футболістів у нього вже точно кращий.

В обох пропущених голах можна і треба звинувачувати захисників ʺКарпатʺ. Коли гості проводили результативну атаку на восьмій хвилині, центральні захисники просто не витримали єдиної лінії. І це не була контратака при якій зелено-білі просто не встигли перебудуватися та відійти назад, просто розконцентрованість – от вам і результат.

Другий гол від ковалівців дав ясно зрозуміти, ну принаймні для багатьох вболівальників, що використовувати Мартінса проти команд, що грають у вертикальний футбол – смерті подібно. Так люксембуржець хороший захисник, однак надто вже атакувальний. Він був би ідеальним елементом схеми з латералями, або ж команди, що веде гру на чужій половині поля. Поки що ʺКарпатамʺ не властиве ні те, ні інше, тому правий фланг оборони львів’ян раз у раз може ставати епіцентром всіх невдач у захисті.

І про все це можна би було не говорити, якби Понде реалізував пенальті. Нічия, і всі би сказали, що просто не пощастило. А так – поразка 1:2 з єдиним голом від Назарини і дев’яте місце в турнірній таблиці. До завершення першого кола лише дві гри: виїзна проти ʺОлександріїʺ та львівське дербі. Що чекати від ʺКарпатʺ у цих матчах, та чи визначиться у них нарешті кістяк команди, – невідомо.

ʺОлександріяʺ - ФК ʺЛьвівʺ 2:0 (1:0)

Голи: Банада 35; Безбородько 90+2

Одинадцять матчів підряд триває серія львів’ян з пропущеними голами. А ще вже чотири матчі ФК ʺЛьвівʺ й забити не може. Не важко скласти разом ці два факти та зрозуміти, що проблем у них вистачає, а шансів на хороші місця те перемогу в матчі з сильними суперниками все менше і менше.

Неможливо точно сказати, наскільки налаштованими вийшли на гру олександрійці, адже в них попереду Ліга Європи, і домашні матчі на ʺАрені Львівʺ. Втім, підопічні Шарана спокійно довели матч до комфортного для себе результату. У першому таймі олександрійці на правах господаря забрали м’яч під свій контроль, у другому – віддали м’яч супернику та забили вдруге, коли львів’яни спробували врятувати хоча б нічию. Такі перемоги зазвичай називають перемогами на класі. І шансів завоювати прихильність нейтрального львівського вболівальника у ʺОлександріїʺ зараз більше, ніж у ФК ʺЛьвівʺ чи й у ʺКарпатʺ

Наступний матч команда Володира Мазяра, який у день матчу з ʺОлександрієюʺ святкував свій День народження, проведе вдома проти ʺяскравоїʺ і сильної ʺЗоріʺ. Ну а далі дербі. Шкода, що зараз воно не носить статусу матчу за шість очок при боротьбі за верхню шістку, а радше – матчу аутсайдерів.

Тарас ЖеребецькийГал-інфо

Фото: ФК ʺКарпатиʺ

На фото: Головний тренер ʺКарпатʺ Роман Санжар своїми емоціями передає настрій вболівальників ʺзелено-білихʺ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ