Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Карпати" в грі проти "Шахтаря" проявили характер і траснули дверима

Львівські «Карпати» в останньому турі чемпіонату Прем'єр-ліги зуміли відібрати очки у донецького «Шахтаря».

Команда Ігоря Йовічевіча по ходу матчу програвала з рахунком 0:2, однак таки знайшла в собі сили проявити справжній характер, відігратися, і у підсумку зіграти внічию. Для «гірників» цей результат дозволив зберегти друге лігочемпіонівське місце, натомість «Карпати», набравши непоганих обертів наприкінці сезону, завершили чемпіонат на 13 місці.

Якщо говорити про те на які місця награли «Карпати» і «Шахтар» у цьому сезоні, то з впевненістю можна сказати, що «Шахтар» по праву зайняв друге місце, а «Карпати» - ні. І справа тут зовсім не в тому, що з клубу зняли 9 очок через борги перед колишніми футболістами. Якщо відверто, то команда Ігоря Йовічевіча серйозно розігралася наприкінці сезоні і для «Карпат», мабуть, було б добре, якби сезон тільки починався. Яскравий цьому приклад – останній матч проти донецького «Шахтаря». Хто б міг подумати, що після 0:2 «Карпати», та ще й на виїзді, зможуть зробити справжній камбек і створити таку собі невеличку сенсацію.

При певному збігу обставин цей матч, а також гра в Ужгороді між місцевою «Говерлою» та дніпропетровським «Дніпром», міг мати величезне значення в вгорі турнірної таблиці. Якщо б «Дніпро» обігрував «Говерлу», а «Карпати» - «Шахтар», команда Мирона Маркевича опинилася б на другому місці в турнірній таблиці, яке давало право зіграти у Лізі Чемпіонів у наступному сезоні.

«Карпатам» у цьому матчі довелося протистояти потужному складу суперника. Головний тренер «кротів» Мірча Луческу виставив найсильніший склад своєї команди, ймовірно такий, який вийде у матчі проти київського «Динамо» у фіналі Кубка України.

Зіграти на рівних у першому таймі з іменитими «гірниками» «Карпатам» не вдалося. Голи Кривцова та Тейшейри не давали особливих підстав вірити, що у цьому матчі «Карпати» відіграються. Втім, до кінця вірили у свою команду вболівальники, які на «Оболоні» у Києві  надто активно вболівали. У цій грі «Карпати» грали хоч і на виїзді, але лише формально. Фанати «Карпат» відзначалися дуже часто, а особливо тоді, коли на початку другого тайму гол зі штрафного забив Артур Карноза. Вболівальники так надиміли на стадіоні, що головному арбітру Юрію Мосейчуку з Чернівців довело зупинити матч на кілька хвилин.

Гол Карнози зі штрафного та кількахвилинна пауза пішла «Карпатам» на руку. У другому таймі у «зелено-білих» відкрилося друге дихання, під час якого і команда Йовічевіча зрівняла рахунок. Цього разу на гол напрацювали Костевич та Худоб'як. Перший забрав м'яч у Срни, а другий класно пробив в кут воріт з-за меж штрафного майданчика.

Втримати 2:2 «Карпатам» було непросто. Саме в цей час галичани мали згадати, що саме вони «зелені леви». «Шахтар» мав не один момент для того, аби втретє пробити Мисака, проте леви стояли. Коли вже не в змозі був допомогти Мисак, на допомогу львів'янам приходили захисники...

Третій гол «Шахтар» не забив, не забили і «Карпати». А в паралельному матчі героїчно оборонялася «Говерла». Фіналіст Ліги Європи в Ужгороді забоксував... І, мабуть, тут також маленька сенсація. У Києві та Ужгороді була зафіксовано нічиї (2:2 та 0:0 відповідно), а це означало, що вгорі та внизу турнірної таблиці жодних рокіровок не буде.

Якби ФФУ не зняла з «Карпат» 9 очок, «зелено-білі» фінішували б на одинадцятому місці. А так лише скромне 13 місце. Незважаючи на це, своєю грою у другому колі чемпіонату «Карпати» довели, що у наступному сезоні можуть бути міцним середняком і грізним суперником чи то для «Шахтаря», чи то для «Динамо» і «Дніпра».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ