Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Карпати» закручують «срібну» інтригу, «Львів» програє, а «Рух» перемагає

Ігри суботи та неділі подарували футбольним глядачам емоції на будь-який смак. У кожному матчі були як позитивні моменти, так і відверто невдалі.

«Авангард» (Краматорськ) – «Рух» (Львів) 0:1 (0:1)

Голи: Сідней, 10

У цьому матчі голом завершився чи не перший момент біля воріт господарів. Сідней віддав пас у штрафний майданчик на Синицю. Той прострілив, однак м’яч відскочив знову до бразильського захисника, який підключився до атаки. Удар в кут виявився недосяжним для воротаря – 0:1.

Варто відзначити, що ситуація в турнірній таблиці зараз така, що місця з першого по восьме можуть змінюватися що туру. Інтризі в Першій лізі чемпіонату України позаздрить будь-яка країна. Хіба що німці знають що це таке. У їхній Бундеслізі ситуація приблизно схожа.

Повернімося до самого матчу. Двічі краматорці опинялися у штрафній львів’ян через не надто злагоджені дії в обороні, однак до акцентованого удару справа не дійшла. На 43-ій хвилині чудову нагоду зрівняти рахунок втратив Демченко. При виході сам на сам не зміг переграти Мисака. У львів’ян не вистачало останнього пасу. Гості в першому таймі насиділися на воротах суперника та вивести когось із партнерів на зручну для удару позицію більше не змогли.

На 66-ій хвилині «Рух» втратив нагоду подвоїти перевагу. Зразкову контратаку влучним пострілом не зумів завершити Кондраков. На заваді став голкіпер господарів. Вже за хвилину форвард жовто-чорних був замінений. А на 75-ій хвилині підопічні Леоніда Кучука залишилися в меншості. Другу жовту заробив автор голу Сідней та пішов відпочивати на п’ятнадцять хвилин швидше, ніж його партнери.

Втім голів більше не забивали. Мінімальна перемога і «Рух» продовжує йти в групі лідерів. В наступному турі львів’янам приймати «Балкани», які зараз перебувають на тринадцятому місці.

«Львів» - «Десна» 1:4 (0:3)

Голи: Пернамбуко, 61 – Д. Фаворов, 2 (з пен.); Хльобас, 9,46; Дегтярьов, 41

При Володимирі Мазярі «Львів» до цього матчу ще не забивав. Взагалі команда не виграє в рідних стінах вже майже рік. Востаннє це трапилося ще 10 листопада 2018 року. Цей поєдинок, на жаль, продовжив невтішну серію.

Вже на першій хвилині рукою в штрафній зіграв захисник «Львова» Насонов, а Денис Фаворов переграв Сарнавського з позначки. Знадобилося лише сім хвилин, щоби господарі подвоїли перевагу. Конопля вдало пройшов по краю та видав низом в район одинадцяти метрів. Хльобас звільнився від опіки центральних захисників та пробив у кут – 0:2.

На щастя, наживо це побачило трохи менше, ніж тисяча глядачів. Мабуть, останній теплий і сонячний день осені львів’яни вирішили провести інакше. З моментів господарів можна виділити штрафний в середині першого тайму. Однак трохи забракло влучності: м’яч пройшов поруч зі стійкою. А «Десна» продовжувала реалізовувати свої моменти. Простріл з правого флангу, Дегтярьов вискакує з-за спини Насонова і рахунок вже стає розгромним. Крик головного тренера «чого ви вийшли», який було прекрасно чути в трансляції лише додає драматизму до ситуації, в якій львівський клуб опинився перед перервою.

У роздягальні господарів чекала серйозна розмова. І в другому таймі «Львів» справді спробував нав’язати боротьбу. Але не зразу. Спочатку в їхні ворота влетів четвертий м’яч: Хльобас наважився на дальній удар, справитися з яким Сарнавський не зміг. Єдиний гол львів’ян прийшов після помилки гостей. Під пресингом двох гравців «Львова» нападник необачно віддав м’яч назад. Ренан зарядив у перекладину, а от на добиванні Пернамбуко вже був точнішим. Він переправив м’яч в уже порожні ворота. Саме так, на 61-ій хвилині перервалися антирекордні безгольові серії (як домашня, так і загалом).

Втім, це було невеликою втіхою. На більше господарі не спромоглися і «Десна» довела матч до логічної перемоги. На завершення у львів’ян вилучився Ренан, тож останні десять хвилин вони догравали у меншості. Наступну гру підопічним Мазяра грати на кубок проти першолігового «Минаю». Вболівальники вже зачекалися перемог.

«Динамо» - «Карпати» 1:1 (0:0)

Голи: Вербіч, 49 – Шабанов, 85 (автогол)

Вистояли. Саме така думка може скластися, якщо поглянути на статистику. Більше п’ятнадцяти ударів в ствір від «Динамо» та володіння м’ячем 65/35. Та перегляньте всі моменти першого тайму і побачити, що найреальніший шанс на взяття воріт був у гостей. Після стандарту зелено-білих господарі мали виходити в швидку контратаку, однак втратили м’яч в центрі поля. Атака другим темпом від львів’ян завершилася подачею та залишеним віч-на-віч з голкіпером Вакуленка. І хто зна яким був би результат, опинися на місці номінального захисника форвард. Та спорт не терпить умовностей. Забити в тій атаці не вдалося і на перерву команди пішли за нулів на табло.

По перерві «Динамо» додало. Це видно і по моментах і за все тією ж статистикою. І гол не змусив довго чекати. Караваєв та Циганков стягнули кількох гравців на край. Далі вінгер обігрався з партнером через центр, увірвався в штрафну та віддав на Вербіча. Тому з кількох метрів залишалося лише влучити у ворота та не влучити у воротаря. Завдання виконано і на табло біля емблеми з буквою Д загорається одиничка.

Під завісу зустрічі крапку міг ставити Шапаренко, який вперше за кілька місяців вийшов зі стартових хвилин. Та його удар зі штрафного метрів з двадцяти взяла на себе поперечина. А боротьбу за підбирання в підсумку виграли львів’яни. Через хвилину рахунок та табло вирівнявся. Сильним закиданням на лівий край розпочали атаку львів’яни. Там Дженнінгс зміг без особливого пресингу Караваєва видати пас на Бойчука. Нападник, який лише хвилину чи дві перебував на полі прийняв м’яч, розвернувся і прийняв найрозумніше рішення: сильно прострілювати низом. На лінії м’яча не було жодного «карпатівця», та Шабанов про це не знав і в намаганні перевести все на кутовий зрізав м’яч у власні ворота.

«Карпати» вже кістьми лягали за результат а наприкінці ще й ледь не вивезли з Києва перемогу. Все той же Шабанов неточно віддав під пресингом пас назад та вивів двох львів’ян на Попова та Бущана. Свою дуель з воротарем Бойчук, на жаль програв. Після сейву Бущана м’яч влучив у перекладину. Фінальний свисток і «Динамо» перериває п’ятиматчеву переможну серію, а «Карпати» знову відбирають очки на «Олімпійському». Можливо, після такого позитивного заряду підопічні Санжара і «Шахтарю» вдома боротьбу нав’яжуть? Щоби подивитися на це потрібно 2 листопада о 14:00 бути на стадіоні «Україна».

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ