Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Кубок Львову або несподіванка

Вперше львів’янам цей турнір підкорився у сезоні 2016/17 років. Відтоді вони незмінно перемагали і цьогорічний «фінал чотирьох», який вже завтра стартує у Житомирі, дасть змогу «Кажанам» вчетверте поспіль підняти трофей над головою.

Завтра у півфіналі «Кажанам» протистоятимуть «Житичі», команда-господар. Вони вже зустрічалися в розіграші Кубка України. У грі групи М сильнішими були саме житомиряни, але, оскільки далі проходило по два представники з групи, львів’яни вийшли далі, перемігши у трьох сетах нижчолігові «Подоляни».  Після того, як турнір покинули «МХП-Вінниця» та «Серце Поділля», саме «Житичі» стали другою за силою командою в Кубку України. І цілком можна було сподіватися на фінал «Кажани» - «Житичі», але жереб звів їх у півфіналі. Вже завтра стане відомо хто потрапить у фінал, а кому доведеться задовольнитися грою за третє місце. Початок цієї гри о 16:00.

У іншій парі, матч якої розпочнеться о 13:30, зійдуться дві несподіванки Кубка України сезону 2019/20. «Буревісник-ШВСМ» нещодавно двічі програв львів’янам на виїзді в рамках Суперліги. А от у групі П Кубка України львів’яни поступилися команді з Чернігова 0:3. Не в останню чергу це й посприяло виходу далі. У «МХП-Вінниці» та «Буревісника-ШВСМ» була однакова кількість перемог та поразок, але більша кількість переможних партій вивела далі чернігівчан. Другий півфіналіст – ще більша несподіванка. «Решетилівка» з Полтавщини представляє нижчі ліги та лише цього року дебютувала у змаганнях під егідою ФВУ. Незважаючи на молодий вік команди, у її складі є досвідчені гравці, які й допомогли досягнути такого результату вже у першому ж розіграші Кубка України. Частково цьому посприяв той факт, що позаду залишилися лише такі ж представники нижчих ліг, як і сама «Решетилівка», а у матчах з клубами Суперліги статистика геть невтішна: 0:3 від «МХП-Вінниця» та 1:3 від «Житичів».

Переможцю пари «Решетилівка» - «Буревісник-ШВСМ» необхідно буде докласти надзвичайних зусиль аби стрибнути вище своєї голови та замахнутися на перемогу в Кубку України. Чому? Все просто: «Решетилівка» поки не готова конкурувати з вмотивованими командами Суперліги, а «Буревісник» впродовж місяця зустрічався як з «Кажанами» так і з «Житичами» та в чотирьох іграх зумів взяти лише одну партію.

На користь «Кажанів» як потенційних переможців розіграшу Кубка України говорить їхній досвід як на внутрішній, так і на міжнародній аренах. Вони вже звикли працювати не лише з сильними опонентами, а й у залах, де трибуни тиснуть на тебе. Чого вартує лише камбек у Греції в Кубку ЄКВ. Тож навіть у випадку гучної підтримки від фанатів «Житичів», львів’яни зможуть сконцентруватися та грати на результат.

Плюсом ВК «Житичі» може стати ефект несподіванки. Адже, якщо львів’яни останні три роки беруть Кубок України та двічі вже вигравали чемпіонат, то житомирська команда – новачок Суперліги, та й у Кубку великих досягнень до цього не було. Вдалий розбір гри підопічних Угіса Крастіньша, помножений на підтримку трибун та нестандартні ходи може вивести житомирян до фіналу де, як ми вже і говорили, буде вже суперник трохи нижчого рівня.

Питання, яке найбільше може турбувати прихильників «кажанів», це питання мотивації. Чи цей склад ще хоче доводити всім, і собі в першу чергу, свій клас через перемогу в Кубку України, чи після вильоту з Кубку ЄКВ команда вже дограватиме сезон та не рватиме жили? Відповідь дізнаємося за два найближчих дні.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ