Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФК "Львів" та ФК "Карпати": хто краще готовий до виживання?

Уже в неділю «Карпати» приймуть вдома СК «Дніпро-1», а «Львів» на виїзді поміряється силами з донецьким «Олімпіком». Як же підготувалися львівські клуби що поновлення чемпіонату та чи чекати вболівальникам прогресу від місцевих команд? Про це й піде мова далі.

Робота на трансферному ринку

Активність «Карпат» за кожної нагоди, тобто у кожне трансферне вікно, вже нікого не здивує. От лише, якщо раніше команда позбувалася непотрібних виконавців, то зима-2020 залишила «зелено-білих» без лідерів. Так, Назар Вербний, Максим Грисьо чи Фране Войковіц не були основними гравцями, а дії на полі Олександра Кучера, Романа Підківки, Діого Дженнінгса чи Олексія Ковтуна не вражали, м’яко кажучи. Відверте й демонстративне небажання грати в зелено-білих кольорах від Крістіана Понде теж не сприяє тому, що за ним сумуватимуть у Львові. А от відхід Олексія Гуцуляка та Франциско Ді Франко не мине непомітно.

Позитивом є те, що «Карпати», про фінансові труднощі, які усім відомі, змогли розвантажити свою зарплатну відомість. На позицію голкіпера запросили Антона Каніболоцького, відхід Гуцуляка спробували перекрити підписанням Володимира Танчика та Геннадія Пасіча. У центрі поля з’явився Олексій Хахльов, який спробує зв’язати захист, на який теж чекають зміни, з новими крайками та швидким форвардом Матаром Діайє, якого Роман Санжар знає ще по роботі в «Олімпіку». Вперше після відходу Ігоря Йовічевіча з посади головного тренера велику довіру може знову отримати молодь. Єдине, що запалу їм може не вистачити до кінця чемпіонату, а досвід брати нема звідки.

ФК «Львів» продовжує творити українсько-бразильський симбіоз. Напряму з пляжів Копакабани «муніципали» легіонерів не забирають, а підписують тих, хто вже виступає у Європі. Так з «Риги» прийшов захисник Жоель Бопесу, а Мартін Яковеллі, бразильський форвард, до цього грав за португальський «Ешторіл». Також склад поповнили український голкіпер Герман Пеньков, захисник Єгор Клименчук, півзахисники Андрій Бусько та Микита Ходаковський. На правах оренди до Львова приєднався також Юрій Кравчук, захисник «Гірник-Спорту». Що ж до втрат, то більше не є гравцями «синьо-золотих» Володимир Адамюк, Мартан, Вісенте, Леонардо, Педро, Микола Квасний, Олександр Бандура та Руслан Зубков.

Робота на зборах

Саме потрапляння «Карпат» на закордонні збори вже стало інфоприводом. Адже заборгованості перед гравцями за кілька місяців призвели до того, що частина команди спочатку вирішила бойкотувати тренування після виходу з відпустки. Та врешті-решт все владналося і в дещо оновленому складі «зелено-білі» таки вирушили до Туреччини. Можливо, саме налагодження мікроклімату, а з ним і багато роботи над новими ігровими зв’язками, читайте години теорії та моделювання ігрових епізодів, позначилося на тому, що підопічні Романа Санжара провели найменше спарингів серед команд УПЛ – шість. Львів’яни двічі йшли з поля переможцями, тричі фіксувалася нічия та лише одного разу – поразка «зелено-білих».  У суперників були команди Данії, Узбекистану, Словаччини, Боснії і Білорусі. З найбільш серйозних «Слован» Братислава та «Динамо» Брест. З обома зіграли внічию. Важко сказати наскільки тактично грамотно команда діє, адже збори – час великих фізичних навантажень та широкої ротації. Яскравий приклад – матч з «Динамо»: перший тайм 2:0, а за останні п’ятнадцять хвилин пропустили двічі і лише нічия в підсумку.

ФК «Львів» провів на своїх зборах вісім ігор. Як і «Карпати», набрали лише половину з можливих очок. Три перемоги, три нічиї та дві поразки – ось підсумок зимової підготовки. Цікаво, що підопічні Егіше Мелікяна провели спаринг і з представником УПЛ, що ж нечастим явищем. Гра з «Маріуполем» завершилася нічиєю. Окрім маріупольців, суперниками львів’ян стали також команди з Сербії, Словенії, Вірменії, Латвії та першоліговий «Минай».

До поділу команд на шістки залишається ще чотири тури. Карпати у них зіграють з командами, які зараз займають восьме, сьоме та п’яте місце. ФК «Львів» боротиметься за очки з дев’ятою, п’ятою та третьою командою чемпіонату. Куди ж подівся ще один суперник в обох команд? Все просто. Восьмого березня відбудеться львівське дербі, яке й підсумує для обох команд першу стадію чемпіонату. І не виключено, що саме в дербі вони й з’ясують хто буде вище в турнірній таблиці після 22 турів. Чекаємо.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ