Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів'ян запрошують стати помічниками Святого Миколая

Львів'ян запрошують долучитися до благодійних акцій до свята Святого Миколая. Інформаційна агенція Гал-інфо підготувала список акцій до яких може приєднатися кожен охочий.

Фото: Depositphotos

Проєкт “Я Миколай” допомагає здійснитися мріям дітей сиріт, батьки яких загинули захищаючи Україну. Акція існує вже декілька років та здійснила бажання близько півтори тисячі малюків.

Дитячі листи публікуються на сторінці та кожен охочий може стати помічником Святого Миколая. При виборі потрібно написати коментар про те, що ви хочете забрати листа собі та написати в приватні повідомлення організації. 

Звичайно, окрім подарунка про який вказала дитина можна додати ще щось від себе. Готовий подарунок необхідно відправити або принести до 3 грудня. Зокрема, можна надіслати донат та підписати при надсиланні коштів коментар на який саме подарунок ви скидаєте гроші.

Ще один благодійним проєктом є “Святий Миколай - дітям в поміч” від “Мальтійської служби допомоги”. У резиденції Святого Миколая, що на вулиці Богомольця 8 можна обрати один з листів, який написали діти та виконати бажання або надіслати кошти на рахунок Мальтійської служби допомоги. Гроші з цих пожертв підуть на придбання необхідних речей, засобів гігієни та солодощів. Однак, можна  самостійно закупити потрібні товари та занести їх до офісу, після цього їх відправлять у сиротинці.

“Друзі, ще є час долучитися до акції "Святий Миколай - дітям у потребі", даруючи тепло та підтримку тим, хто їх потребує найбільше. Це не просто акція. Це можливість показати дітям, що їхні слова не залишаються непоміченими, а їхні бажання важливі для всієї нашої спільноти.”, - зазначено на сторінці благодійного проєкту Мальтійської служби допомоги.

Також, якщо немає змоги фінансово долучитись до акції, є можливість стати помічником та допомогти здійснювати дитячі бажання.

Як зазначає благодійний фонд “Здійснити мрію”: “Ви зможете Здійснити мрію потребуючих дітей!”. Цей фонд допомагає багатьом дітям, які залишились без батьків або мають тяжкі захворювання. Волонтери збирають та опрацьовують листи. До речі стати волонтером може кожен охочий, необхідно буде допомагати  в організації свята та підготовці подарунків. 

Листи та фото дітей  розміщують в дописах на сторінці у Facebook “МиколайКо може здійснити мрію”. Та в коментарях під вподобаним дописом необхідно написати свою згоду про підтримку малечі. Та передати подарунок помічнику Миколая, який віддасть його дитині та надішле фотозвіт. Також, подарунок можна  надіслати поштою або безпосередньо завітати в гості у обраного малюка. 

Благодійна організація “Hope ua” закликає стати помічником Святого Миколая для дітей, які втратили свої батьків військових, дітей із прифронтових зон, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, які мешкають у Львівській області. 

У 2022 році команда “Hope ua” разом з небайдужими людьми допомагала втілювати мрії в реальність маленьких українців та цього року продовжить цю ініціативу. 

Для того, щоб допомогти необхідно обрати лист на сторінці фонду, обов'язково вказати номер обраного листа та заповнити форму, запакований подарунок потрібно відправити на 5 відділення Нової пошти Львова або привезти на вулицю Герої УПА 72, 8 корпус до пункту прийому. Зокрема, можна здійснити пожертву, кошти будуть витрачені на речі загальної потреби та подарунки. Зазначимо, що подарунки збирають включно до 1 грудня. 

Акція “Подаруй дитині свято” стартувала ще на початку листопада. У 2023 році Миколай знову завітає до дітей, що проживають у кожному районі Львова.

“Правила традиційно незмінні: з  альбому Ви обираєте лист, побажання з якого погоджуєтесь виконати. Офіс Миколая буде відкритий з 20 листопада  і ми додатково повідомимо про це. А у період 6-8 грудня Святий Миколай передасть усі подарунки маленьким замовникам”,- зазначено на сторінці благодійного проєкту “Подаруй дитині свято”.

Подарунок має бути добре запакований та підписаний. Цьогоріч Офіс Святого Миколая знаходиться за адресою м. Львів вул. Театральна, 10 (2 поверх). Зокрема, подарунок можна передати Новою Поштою, необхідно написати в приватні повідомлення благодійного проєкту та отримати контакти для відправки. 

Також, Радіо Львівська хвиля до свята Святого Миколая збирає солодощі та фрукти для наших захисників, особливо цитрусові. Їх відправлять Львівським бригадам. Ласощі можна принести до 6 грудня за адресою вул. Гуцульська, 9а. 

Підготувала Надія Файгель

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ