Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Мрії, відкладені на рік

Вісім львів'ян, яких ви точно побачите на Олімпіаді-2020.

Незважаючи на перенесення Ігор, всі зароблені ліцензії залишилися чинними, а, отже, понад 6000 учасників Олімпіади-2020 відомі. Зокрема й чимало українських спортсменів. Сьогодні «Гал-Інфо» розповість про вісьмох представників Львівщини, які вже гарантували собі поїздку в Токіо наступного літа.

Павло Коростильов, кульова стрільба

Для львів’янина, якому на час Олімпійських ігор буде 24 роки, це вже друга Олімпіада. У Ріо він двічі не здолав поріг кваліфікації, виступаючи у стрільбі з пневматичного пістолету на 10 метрів та швидкісного пістолету на 25 метрів.

У 2018 році він став чемпіоном світу в стрільбі зі стандартного пістолета на 25 метрів, яка є неолімпійською дисципліною, а також став четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів. Саме останнє досягнення дало йому ліцензію на ігри в Токіо. Таким чином, ще у вересні 2018 року, Павло Коростильов став першим представником України на Олімпійських іграх.

Олександр Петрів, кульова стрільба

На Ігри в Токіо Олександр поїде у віці 46 років. І якщо в багатьох видах спорту цей вік вже не давав би змоги продемонструвати себе, то у кульовій стрільбі навпаки: з кожним роком спортсмен лише накопичує досвід.

Найбільшою перемогою в кар’єрі Олександра Петріва є «золото» Пекіна-2008. Якщо Павло Коростильов у 24 роки вже вдруге представлятиме країну на Олімпіаді, то для 34-річного на той момент Олександра, ті Ігри стали дебютом. Кілька років про нього не було нічого чути, але зараз він знову в когорті найсильніших та їде в Токіо у 2021.

Алла Черкасова, жіноча боротьба

Як і у двох представників кульової стрільби, для Алли ці ігри – другі в кар’єрі. У 2016 в Ріо українка поступилася у стартовій сутичці та припинила боротьбу за нагороди. Варто зазначити, що тоді вона виступала у ваговій категорії до 75 кг, в той час як звичною для неї є категорія до 68 кг.

Саме у ній вона брала «золото» чемпіонату світу-2018 та чемпіонату Європи-2019, а також ставала третьою на Європейських іграх-2019 у Мінську. Тож цілком логічно, що на Олімпіаді у Токіо від Алли Черкасової варто чекати куди кращих результатів, ніж у Ріо.

Оксана Лівач, жіноча боротьба

У цієї спортсменки десятки нагород на світових першостях та чемпіонатах Європи у всеможливих вікових категоріях. Зважаючи на досить молодий вік (у травні виповниться 23 роки), у змаганнях серед дорослих спортсменів вона бере участь лише з 2018 року.

За цей час: «бронза» чемпіонату світу, «золото» та «срібло» чемпіонатів Європи та «срібло» Європейських Ігор. І якщо комусь перенесення Олімпіади на рік може принести втрату форми, то Оксана Лівач, яка виступає у ваговій категорії до 50 кг за рік повинна стати лише ще сильнішою.

Вероніка Марченко, стрільба з лука

У її активі командне золото чемпіонату світу зі стрільби у приміщенні 2014 року, а також виграні у різні роки індивідуальні «золота» чемпіонатів Європи в приміщенні та на повітрі.

На Олімпіаді-2016 львів’янці не пощастило з жеребом. Вже у 1/16 Вероніка потрапила на кореянку Кі Бо Бе, триразову чемпіонку Олімпійських ігор та вибула, поступившись з рахунком 6:2. У цьому виді спорту важко сперечатися з представницями Південної Кореї, а от іншим можна давати бій.

Станіслав Горуна, карате

У 2020 році карате мало дебютувати на Олімпійських іграх. Тепер же цьому виду спорту, як і львів’янину Станіславу Горуні, чекати ще рік. Українець увесь кваліфікаційний цикл перебував у олімпійському рейтингу або в зоні, що давала ліцензію на Олімпіаду, або близько до неї.

За один етап до завершення львів’янин піднявся на четверте місце рейтингу та отримав ліцензію. Зараз найвищими досягненнями 31-річного каратиста є золото Всесвітніх та Європейських ігор. Однак, все може змінитися вже у 2021 році: здобувши медаль Олімпійських ігор, Станіслав Горуна лише підтвердить свій високий клас.

Олена Старікова, велоспорт

Коронною дисципліною львівської спортсменки можна сміливо називати гіт на 500 метрів. Саме у ньому вона двічі медалі чемпіонату Європи (срібну та бронзову), а також здобувала срібло на чемпіонаті світу та Європейських іграх.

Медаль Олени Старікової на чемпіонаті світу стала для України першою з 2008 року. Всі її здобутки вказують на професійний ріст. Тож перенесення Олімпіади на рік може лише допомогти. Додатковий рік може лише зміцнити її позиції на треку.

Христина Погранична, художня гімнастика

Ця спортсменка ледь не втричі молодша за найстаршого представника цього списку. Художня гімнастика вид спорту надзвичайно молодий і за його перспективними представницями починають слідкувати ще змалку.

За дорослу збірну Христина дебютувала лише минулого року. На юнацькому рівні найбільшим її досягненням є срібна нагорода з Юнацьких Олімпійських Ігор 2018 року в Буенос-Айресі. У 2019 році дебютувала на дорослому чемпіонаті світу, здобувши 12 місце, а з ним і олімпійську ліцензію.

Тарас Жеребецький, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ