Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Матчі з іспанцями – неоціненний досвід

28 та 29 січня збірна України з футзалу провела два товариські поєдинки зі збірною Іспанії. У підсумку нічия 1:1 і поразка 2:4. Одним із учасників цього історичного футзального видовища був Микола Грицина. Гравець львівської «Енергії» поділився враженнями від цих матчів з прес-службою Асоціації футзалу Львівщини.
АФУ
АФУ

Микола, що означає для тебе збірна Іспанії, адже це одна з найсильніших команд світу? Чи не було мандражу перед матчами? І взагалі як з грати з таким сильним суперником?

Збірна Іспанії з футзалу - одна з найсильніших у світі. Це дуже сильна збірна як фізично, так і тактично.  Виконавча майстерність на найвищому рівні, мінімальна помилка в обороні і ти одразу за це покараний. Матчі проти Іспанії - можливість перевірити себе, навчитися чогось нового. Отриманий досвід від таких ігор неоціненний. Щодо  хвилювання, то воно завжди присутнє.  Зникає тоді, коли виходиш на поле і віддаєш 2-3 передачі. Тоді ти одразу ж входиш  у гру і про хвилювання забуваєш.

Гра у Києві, палац спорту, велика кількість вболівальників. Як тобі підтримка та сама організація матчів?

Атмосфера бомбезна. Організація на високому рівні. Хотілося б, щоб таких матчів організовували якомога більше.  

Наша збірна зіграла внічию у першому матчі та поступилася у другому. В загальному, хороший результат у першій грі, і втрачена перемога і навіть нічия у другій. Що ці ігри дали для нашої збірної?

Можливо, для когось це нормальний результат. Але, так як складався наш другий матч, то відчувається якась прикрість на душі. Щодо користі таких матчів, то безперечно кожен міжнародний матч - це неоціненний досвід, який має допомогти збірній в майбутньому.

Хто з іспанців запамятався найбільше? І чи суттєвою була відсутність ключового гравця комагди Мігеліна?

Важко когось виділити в Іспанії, адже в цій збірній всі гравці високого рівня.
Тут завжди є ким замінити того чи іншого футзаліста і на зміст гри це сильно не впливає.

Як оціниш свою гру в цих матчах, а також гру свого брата Михайла Грицини?

Можу сказати, що команда віддавалась грі повністю. Щось виходило, щось не дуже, а оцінювати гру гравців та команди буде тренер та вболівальники. В нас дещо інші завдання.

Знаю, що у матчах з Іспанією тебе травмували, згадай ці епізоди.  Як зараз почуваєшся?

У першій грі зіштовхнувся з воротарем, гематома на білку ока, одразу ж після удару практично нічого не бачив на одне око, але зараз після обстеження і лікування зір практично відновився. Щодо другої гри, то  в одному з моментів травмував м'яз стегна.  Завтра йду на обстеження ...

І останнє питання. В суботу відновлюються матчі чемпіонату й на Енергію очікує битва з Локомотивом. Як команда готується до цієї гри і що ви від неї очікуєте?

Команда готується в звичному режимі.  Користуючись нагодою запрошую усіх на матч підтримати нашу команду (4 лютого - 14-00, палац спорту «Галичина» – Авт.). 

Розмовляв Ігор Воробій, прес-служба АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ